Vraag & Antwoord

Trashcan

September 2008: Registercleaners

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Veel mensen gebruiken regelmatig een registercleaner. Wat doen deze programma’s eigenlijk en wat is hun effect is op de prestaties van de pc?
 • Zomaar even wat opbouwende kritiek omtrent dit artikel:

  In allerlei artikelen m.b.t. het optimaliseren, opschonen, etc. van "de PC" in diverse voorgaande C!T's dan wel T&T's, is het cleanen en defraggen van het register ook vaak genoemd als een van de werkzaamheden met postitieve uitwerking.
  Vreemd dat men nu pas de zin hiervan ontkent…… Heeft men dit vroeger nooit in de praktijk getest met de stopwatch ernaast…?

  In hetzelfde artikel worden ook een aantal registertweaks genoemd, welke eveneens in soortgelijke, voorgaande artikelen als "positief" werden bestempeld.
  Tot mijn verbazing komt men hier nu op terug. In een aantal gevallen omdat deze tweaks in Win versies na 2k niet blijken te werken.
  Hoe vaak ben ik niet de tweak "alwaysunloaddll" tegen gekomen. (In artikelen over het optimaliseren van Win XP!). Blijkt dat ding (terecht) niets te doen……

  In concreto blijkt dit artikel dus een hoop eerdere artikelen in C!T's en T&T's tegen te spreken.
  Foei IDG! Iets serieuzer graag! :wink:
 • Heb het niet gelezen maar uit de reactie merk ik dat er eindelijk wat duidelijkheid erover komt, het heeft ook allemaal geen effect alleen "in the eye of the beholder".

  Overigens willen mensen toch geloven wat ze willen geloven. :wink:
 • Ach…., de strekking van mijn betoog was dat ik in de toekomst eigenlijk geen zin in heb om artikelen (van dezelfde uitgever!) te lezen waarvan de inhoud zo sterk contrastreert…. :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.