Vraag & Antwoord

Trashcan

November 2008: Betaalbare mini-notebooks

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Wie ze ziet wordt hebberig. De kleine, betaalbare notebooks met een hoge bruikbaar- en aaibaarheidsfactor zijn hot. Wat is er allemaal verkrijgbaar? We hebben de beste modellen met een prijskaartje van maximaal 400 euro voor u op een rijtje gezet.
 • Heb het november nummer van Computer Totaal nog niet ontvangen…? Wanneer valt deze in de bus? Tips en Trucs zijn er wel al.
 • Bij mij is ie net gekomen….. :D (Dacht ook al dat ie niet meer kwam)

  ——

  Ik ben het helemaal eens met dit artikel. Ik heb zelf een Acer Aspire One A150-Bb gekocht. Dit is de versie met 1GB geheugen, 120GB hd, en Linux. Ik heb er gelijk een GB geheugen bij gekocht, waardoor mij geheugen nu op 1.5GB zit. Het installeren ervan was echt een gedoe maar dit filmpje heeft me erg veel geholpen. Je moet er even rustig voor gaan zitten, en dan lukt het wel. Het viel mij achteraf nog mee.

  Ik heb er nu windows Vista op staan. Het is even zoeken naar de drivers, maar ook die zijn te vinden:

  —-
  Audio Drivers (zij alleemaal hetzelfde, maar verschillende Mirrors.
  Mirror 1 - ftp://152.104.238.19/pc/audio/Vista_R204.zip
  Mirror 2 - ftp://202.65.194.212/pc/audio/Vista_R204.zip
  Mirror 3 - ftp://61.56.69.18/pc/audio/Vista_R204.zip

  Video Drivers (voor Vista aero)
  http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=2301&DwnldID=16312&strOSs=156&OSFullName=Windows%20Vista*%20Ultimate,%2032-bit%20version&lang=eng

  LAN Drivers
  http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=7&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false

  WAN & SD Card Reader (Atheros Jmicron)
  Krijg je door Update van Vista

  Webcam Driver
  Doet het vanzelf al.

  —–

  Het leuke is dat Vista Aero het gewoon doet. Ik krijg een 2.7 voor "weergave voor spellen", en daarna is de 3.0 voor mijn Proc. het laagste. Opvallend is dat de HD een 5.2 krijgt, niet vekeerd dus!
  Verder schijnt het ook dat je accu het met Vista iets langer uithoud dat met XP. (Niet zelf getest)
  Op Vista of XP te installeren moet je wel een externe DVD speler hebben. Je kan dit ook doen door een externe HD uit elkaar te halen, er dan je DVD speler uit je gewone PC erin doen. Heeft hier gewerkt. Verder is het ook nog mogenlijk om te installeren van USB, daar staat hier een goede handleiding.

  Handige site is dit, ook het forum is erg handig!

  Verder is het ook nog zeer goed mogenlijk op OSX erop te draaien, maar daar praten we hier niet over. :P

  (Wat doe ik bij die "url" niet goed?!)
 • Ja, lekker klein. Maar als je hem openmaakt om extra geheugen bij te prikken ofzo dan ben je wel je (fabrieks)garantie kwijt….. Dat wordt nergens gezegd :evil:
 • [quote:001a8a3603="Charles-98"]Ja, lekker klein. Maar als je hem openmaakt om extra geheugen bij te prikken ofzo dan ben je wel je (fabrieks)garantie kwijt….. Dat wordt nergens gezegd :evil:[/quote:001a8a3603]
  Dass toch altijd zo…. :?
 • Het is erg jammer dat de redactie van Computer Totaal de razende populariteit van deze mini-laptops niet heeft aangegrepen om eens wat meer aandacht te besteden aan Linux, het besturingssysteem van veel van deze apparaten.
  CT blijft helaas een Windows-only tijdschrift. Misschien is dat ook wel zo afgesproken met grote adverteerders.
  Het zij zo. Ik heb in ieder geval om deze reden mijn abonnement opgezegd. Wat heb ik nog aan een Windows-only tijdschrift nu ik eindelijk op een nette manier van Windows af ben gekomen?

  Rene Hasekamp.
 • Beste René,

  Maar een paar procent van onze lezers gebruikt Linux en Windows-netbooks met Windows XP worden volgens winkels en leveranciers veel vaker verkocht. Lijkt me daarom niet meer dan logisch dat we ons richten op de meest gebruikte en gezochte groep netbooks.
 • Grootste percentage netbooks wat terugkomt is met Linux, betekend dus nogaltijd dat linux voor de mindere ICT goden onder ons het toch verstandig is voor de bekende weg te kiezen wellicht ;)
  Zelf wil ik ook gewoon een XP versie omdat ik er bekender mee ben en het makkelijk is met bv m'n werk (kunnen andere mensen er nog eens op werken zonder dat ze hoeven te zoeken.

  Overigens vind ik de 9" boekjes een ramp om op te tikken, de 10 inch is echt prettig. Denk wel dat ik nog even wacht op de N10:
  http://www.asus.com/news_show.aspx?id=12872
  Hoop dat de GF9300 ervoor zorgt dat high def content kan worden afgespeeld zodat het een mooi klein portable spelertje is wat ook op een fullhd lcd kan worden aangesloten ^^
 • [quote:89422700dc="Japie III"][quote:89422700dc="Charles-98"]Ja, lekker klein. Maar als je hem openmaakt om extra geheugen bij te prikken ofzo dan ben je wel je (fabrieks)garantie kwijt….. Dat wordt nergens gezegd :evil:[/quote:89422700dc]
  Dass toch altijd zo…. :?[/quote:89422700dc]

  Nee hoor. Bij gewone laptops in elk geval niet. Zou mooi worden.
 • Het is bij de Acer ook niet. Er zitten geen seals in, en je kunt hem nog gewoon terug sturen voor de garantie, als je er een beetje voorzichting mee omspringt. Geen enkel probleem. (Spreek uit ervaring :P )
 • Ik zat gister de test nog even te lezen, met name die van de Eeepc 901.
  Daar stond dus als minpunt bij: Trage SSD.

  Ik dacht dat SSD's juist veel sneller waren dan conventionele harde schijven. Vraag me dus af wat ik nu moet geloven. Als ik op een site kijk waar ze Eeepc's verkopen staat er juist bij dat SSD's veel sneller zijn dan normale harde schijven.
  In principe moet dit ook zo zijn lijkt me.
 • Dure SSD's zijn sneller ja. Goedkope SSD's niet. Die zijn nog wel ok qua leessnelheid maar qua schrijfsnelheid niet.
 • Voordeel van een SSD tov een HDD is dat een SSD niet beschadigd kan worden door beweging zoals een standaard harddisk.
  Voor een laptop dus ideaal.
 • [quote:2179000b64="Redactie Computer!Totaal"]Wie ze ziet wordt hebberig. De kleine, betaalbare notebooks met een hoge bruikbaar- en aaibaarheidsfactor zijn hot. Wat is er allemaal verkrijgbaar? We hebben de beste modellen met een prijskaartje van maximaal 400 euro voor u op een rijtje gezet.[/quote:2179000b64]

  Voor 400euro heb je niet echt een goede.
 • Want? Geef dan een voorbeeld?

  Voor 304 euro heb je er eentje met 120GB Hd, 1GB ram, Linpus Linux. Wat zou daar niet goed aan zijn? En hoe bedoel je goed? Ik de vorm van: hij gaat niet snel kapot?, of meer zoiets als het snelste van het snelste?
 • Als je meer dan 400 euro te besteden hebt, kan je beter naar een volwaardige laptop gaan uitkijken (groter scherm, beter keyboard). Het voordeel van deze goedkope netbooks is met name dat ze handig zijn voor erbij, ff snel mailen of surfen en dan vindt ik 400 euro echt de bovengrens en gezien het feit dat ze pas echt populair zijn sinds ASUS met de EEE's is gekomen, denk ik dat de meeste mensen er zo over denken.
 • Tussen de 4 en 500 beginnen de eerste core duo''s te komen, dus als performance toch nog iets belangrijker is dan portabiliteit… dan zou ik daar voor gaan….
  De huidige EEE's zijn een tussenstap naar nog snellere en zuinigere types, in c't stond nog dat ze er een niet zuinige chipset in gezet hebben, een nieuwe zou nu…. te duur zijn…
 • Is het decembernummer van C!T al uit?
  Ik heb hem nog niet binnen, terwijl op de voorpagina van de website van C!T, al wel een afbeelding en inhoudsopgave van het decembernummer staat.
 • Jup, hij is er al :P

  Vond er niet heel veel aan, maarja dat doet er niet toe.

  Wij hebben hem ooit ook eens niet gehad, moet je gewoon ffe bellen of mailen sturen ze een dag of twee later een nieuwe. Dus als je er achter aan gaat komt er zeker nog een. :P
 • Bedankt, Japie III.

  Misschien komt het doordat ik mijn abonnement heb opgezegd, dat ik hem nog niet binnen heb gekregen. Ik zal eens mailen.
  Ik zou het december en januarinummer nog moeten krijgen, daarna is mijn abonnement afgelopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.