Vraag & Antwoord

Trashcan

Januari 2009: Intel Core i7

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Dit nieuws kwam naar buiten nadat het blad naar de drukker is gegaan.

  Overigens ontkent Intel dat er echte problemen mee zijn. De zaak kan worden opgelost met BIOS-updates.
 • Met de Core i7 introduceerde Intel onlangs een nieuwe generatie processors en een geheel nieuwe architectuur. Uitzonderlijk aan Core i7 is dat de processor eigenlijk geen enkel zwak punt heeft in vergelijking met de concurrentie.
 • En hierover geen woord: http://tweakers.net/nieuws/57099/intel-ontkent-ernstige-tlb-bug-in-core-i7.html

  Lijkt meer een lofzang dan een test, I7 Perfect ?

  http://www.netopus.nl/component/content/article/34-laatste-nieuws/154-eerste-core-i7-bug-opgedoken.html
 • Dan is er toch iets verkeerd aan de I7, als er een Bios update aan te pas moet komen.

  Intel zal natuurlijk zeggen dat zijn producten goed zijn, zoniet de beste op de markt, in het verleden hebben ze toch ook al geblunderd bij het op de markt gooien van hardware die fouten bezat.

  Daarbij valt het al jaren op dat jullie producten van Intel & Microsoft steeds positief beschrijven, en kritiek achterwege laten.

  Ik koop CT o.a om bij aankoop van nieuwe spullen niet bedonderd te worden, want reeds bij herhaling blijkt nieuwe computer hard & software niet uitontwikkeld te zijn als het aan de consument wordt aangeboden.
  Een goede en kritische test kan veel leed en ongenoegen verhelpen.

  Uw bewering dat de Core I7 bug pas bekent raakte nadat het blad naar de drukker was houdt geen steek, het was op 3 dec al vermeld door

  http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10743&Itemid=1
 • [quote:d0d89ffe3f="Pceetje"]Dan is er toch iets verkeerd aan de I7, als er een Bios update aan te pas moet komen.[/quote:d0d89ffe3f]
  Niet echt. Is al jaren een normaal verschijnsel dat het BIOS kleine updates voor de processors (zowel van AMD als Intel) heeft die bij het opstarten aan de processor worden doorgegeven.

  [quote:d0d89ffe3f="Pceetje"]Daarbij valt het al jaren op dat jullie producten van Intel & Microsoft steeds positief beschrijven, en kritiek achterwege laten.[/quote:d0d89ffe3f]
  Met zo'n vage bewering kan ik niets. Alle jaren zijn we kritisch geweest over zowel Intel, AMD, Microsoft en andere fabrikanten.

  [quote:d0d89ffe3f="Pceetje"]Ik koop CT o.a om bij aankoop van nieuwe spullen niet bedonderd te worden, want reeds bij herhaling blijkt nieuwe computer hard & software niet uitontwikkeld te zijn als het aan de consument wordt aangeboden.[/quote:d0d89ffe3f]
  Graag concrete voorbeelden wat met dit soort vage praat kan ik niets.

  [quote:d0d89ffe3f="Pceetje"]Uw bewering dat de Core I7 bug pas bekent raakte nadat het blad naar de drukker was houdt geen steek, het was op 3 dec al vermeld[/quote:d0d89ffe3f]
  Hoe kun je zo stellig zijn over zaken waar je geen weet van hebt?
  Op 28 november is het blad naar de drukker gegaan, 17 december is het blad uitgekomen…
 • [quote:dede5eeed4="Jeroen de Jager"][quote:dede5eeed4="Pceetje"]Dan is er toch iets verkeerd aan de I7, als er een Bios update aan te pas moet komen.[/quote:dede5eeed4]
  Niet echt. Is al jaren een normaal verschijnsel dat het BIOS kleine updates voor de processors (zowel van AMD als Intel) heeft die bij het opstarten aan de processor worden doorgegeven.

  Nou, zeker niet niet kopen die eerste editie van de I7, ondanks jullie lofzang over dit Intel Product, lees onderstaande goed door, wachten op de tweede edition waarvan Intel beweert dat die bugvrij op de markt zal komen.

  http://www.hardware.info/nl-NL/news/ymiclJqZwpWaapY/Intel_Core_i7_heeft_TLB_bug/

  Hoe dan ook het had ofwel in in het tijdschrift ofwel hier vermeldt kunnen worden.  [quote:dede5eeed4="Pceetje"]Daarbij valt het al jaren op dat jullie producten van Intel & Microsoft steeds positief beschrijven, en kritiek achterwege laten.[/quote:dede5eeed4]
  Met zo'n vage bewering kan ik niets. Alle jaren zijn we kritisch geweest over zowel Intel, AMD, Microsoft en andere fabrikanten.

  Daar moet ik geweldig mee lachen, de buitenlandse pers gaat in ieder geval veel harder om met MS & Intel, en maar goed ook, want monopolie bedrijven denken nog steeds dat de consument het toch wel zal slikken.Zie o.a het Vista debacle…….
  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=DMF08012009_013

  http://www.michaelklassen.com/the-vista-debacle


  [quote:dede5eeed4="Pceetje"]Ik koop CT o.a om bij aankoop van nieuwe spullen niet bedonderd te worden, want reeds bij herhaling blijkt nieuwe computer hard & software niet uitontwikkeld te zijn als het aan de consument wordt aangeboden.[/quote:dede5eeed4]
  Graag concrete voorbeelden wat met dit soort vage praat kan ik niets.

  Google ! treffers zat..
  http://www.google.be/search?hl=nl&q=bugs+hardware&btnG=Zoeken&meta=
  [quote:dede5eeed4="Pceetje"]Uw bewering dat de Core I7 bug pas bekent raakte nadat het blad naar de drukker was houdt geen steek, het was op 3 dec al vermeld[/quote:dede5eeed4]
  Hoe kun je zo stellig zijn over zaken waar je geen weet van hebt?
  Op 28 november is het blad naar de drukker gegaan, 17 december is het blad uitgekomen…[/quote:dede5eeed4]
 • Even op het enige concrete van je posts ingaand:

  De TLB-bug in de Core i7 is op te lossen/te omzeilen met een Bios-update. In het geval van de AMD Phenom zorgde de oplossing voor het uitschakelen van functionaliteit en dus snelheidsverlies. Dat is bij de Core i7 niet het geval, de TLB-bug is al langer bekend en voor de launch zijn er Bios-updates voor gemaakt.
  Even een quote van Intel:

  The "AAJ1 Clarification of TRANSLATION LOOKASIDE BUFFERS" document is a SPEC CLARIFICATION, and is simply a pointer to a previous document written in April 2007.
  SPEC CLARIFICATION AAJ1 was initially added due to an issue on the Intel® Core 2 Duo processor which was previously corrected with a BIOS update; this issue does not impact the Nehalem Family of CPUs. There are errata on the Intel® Core i7 processor that relate to the TLB. These all relate to improper translations or error reporting, and all of those that impact functionality have been fixed via BIOS updates prior to Core i7 launch.

  Kortom, storm in een glas water. Nogmaals, elke processor heeft bugs. Dat is al jaren het geval. Af en toe sluipt er een heftiger bug tussendoor zoals de TLB-bug in de Penom B2-stepping en de FDIV-bug in de Intel Pentium processor.
 • Toch bekent Intel dat deze bug er in de tweede release zal uitgehaald zijn, trouwens je bent hier weeral Intel aan het verdedigen, en dat is jouw taak niet als journalist.

  Een top processor als de I7, behoort dit niet te hebben, dat moeten jullie nu en in de toekomst hard maken, en ons niet in het ongewisse laten.

  Een dergelijke bug met een bios aanpassing verdoezelen op het laatste ogenblik en tijdens de lancering van het product staat zeer slordig, daar moet CT geen genoegen mee nemen, en zowel de lezers als de fabricant van op de hoogte brengen en desgewenst opvolgen.
 • Het is heel normaal dat eventuele bugs er in volgende steppings worden uitgehaald. Dat doen alle processorfabrikanten. De specifieke bug waarvan Intel heeft aangegeven die bij een volgende stepping eruit te halen is die waarbij er altijd een geheugenmodule in slot 0 nodig is.

  Ik weerleg jou te kort door de bocht genomen conclusies. Dat is geen Intel verdedigen, dat is verkeerd geïnterpreteerde tendentieuze praat ontzenuwen. Past overigens prima in de taakomschrijving van een journalist.
 • Komende maand een review van de nieuwe AMD processoren?? :D
 • Staat al online: http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Test-artikel/Test-AMD-Phenom-II-en-Dragon-platform.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.