Vraag & Antwoord

Trashcan

Januari 2009: Apple als Windows-alternatief

Anoniem
barthol
6 antwoorden
 • Het besturingssysteem OS X is volwassen en met de introductie van de nieuwe MacBooks wordt overstappen wel erg interessant. In dit complete Mac-verhaal laten we zien waar u op moet letten, wat de grootste verschillen zijn met Windows en doen we u een groot aantal overstaptips aan de hand.
 • Ondanks dat ik geen Apple Fan ben vind ik het wel leuk dat ook hier aandacht aanbesteed word in de computer!totaal.
 • Ik ben inmiddels tot volle tevredenheid met mijn hele netwerk van Windows XP via Ubuntu 8.04 gemigreerd naar OS X. En ik wil beslist niet meer terug!

  Heit feit dat Computer! Totaal zich tot dusverre vrijwel uitsluitend als verlengstuk van Microsoft profileert, was voor mij aanleiding mijn abonnement te beeindigen. Jammer, ik was ooit HCC-lid van het eerste uur.
 • [quote:5483ed76b3="ErnstS"]Ik ben inmiddels tot volle tevredenheid met mijn hele netwerk van Windows XP via Ubuntu 8.04 gemigreerd naar OS X. En ik wil beslist niet meer terug!

  Heit feit dat Computer! Totaal zich tot dusverre vrijwel uitsluitend als verlengstuk van Microsoft profileert, was voor mij aanleiding mijn abonnement te beeindigen. Jammer, ik was ooit HCC-lid van het eerste uur.[/quote:5483ed76b3]

  Hier ben ik het helemaal mee eens. Nu in de laatste C!T staat pas iets uitgebreider wat over Apple-computers. Ik ben ooit begonnen met de Apple IIe en daarna meegegaan in de vaart der volkeren,maar….het volgende systeem bij ons wordt zeker weer een Apple (iMac of macBook).
 • Als ik OS x wil gebruiken, ben ik dan verplicht een Apple te kopen? Of kan ik op mijn PC ook OS x installeren?
 • Je bent in principe verplicht een Apple computer te kopen. En die zijn niet goedkoop. Notebooks zijn gemiddeld een 300 procent duurder dan standaard pc's. Apple maakt het zichzelf gemakkelijk door een zeer bescheiden hardware basis te hanteren waardoor het OS geen last heeft van ontbrekende of slechte drivers. Dat maakt het nogal veel gemakkelijker tov Windows waarvan consumenten verwachten dat zelfs als ze de stofzuiger aan hun pc koppelen, de laatste nog na enkele seconden popupt met de melding dat de driver is geinstalleerd en de 'nieuwe hardware gereed voor gebruik'. :roll:

  Er zwerven op internet wel eens imagedvd's rond die wat gehacked zijn en ik heb die zelf ook wel eens in Vmware draaiend gehad. Maar moet zeggen, je hebt dan toch niet de hele Apple ervaring. En zover je die wilt, is aanschaf van een macbook of mac mini of wat dan ook voor Apple hardware nodig.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.