Vraag & Antwoord

Trashcan

Maart 2009 Een complete pc voor 275 euro

Anoniem
pbergen
4 antwoorden
 • Zelf een computer samenstellen en bouwen is niet alleen een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een kant-en-klaar systeem in de winkel, u hebt tevens volledig in de hand welke componenten u gebruikt. In dit artikel laten we u zien welke onderdelen u nodig hebt, welke afwegingen u moet maken en hoe u het geheel samenvoegt tot een snelle pc. Leuk, leerzaam en lang niet zo moeilijk als u misschien denkt!
 • vraagje over het artikel pc voor 275 euro en dan met name over het laatste deel (linux als besturingssysteem; draadloos internetten): ik heb een linksys draadloze netwerkadapter (PCI; WMP54Gv4; driver rt2500).
  In Ubuntu 8.10 wordt deze kaart keurig herkend en kan ik verbinding maken.

  Twee euvels:
  ten eerste: de verbinding wordt standaard gemaakt met een snelheidsrate van 1M ipv 54M; dat kan ik oplossen via een commando "sudo iwconfig wlan0 rate 54M".

  Ten tweede: als ik iets downloadt of bijv. ubuntu update beginen de downloads op normale snelheid maar na verloop van enige tijd (één a twee minuten) zakt de snelheid naar 100 kb/s

  Wie weet er een oplossing?
 • [quote:44b3de2874="pbergen"]ten eerste: de verbinding wordt standaard gemaakt met een snelheidsrate van 1M ipv 54M[/quote:44b3de2874] Dat werd ook al een gemeld op het Nederlandstalig Ubuntu forum http://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=36009.0
  [quote:44b3de2874="pbergen"]Ten tweede: als ik iets downloadt of bijv. ubuntu update beginen de downloads op normale snelheid maar na verloop van enige tijd (één a twee minuten) zakt de snelhe/id naar 100 kb/s [/quote:44b3de2874] Alleen Ubuntu updates? Of ook bij andere downloads van een lokale server? En blijft de singnaalsterkte van het draadloze netwerk voldoende? Had je wel een ander kanaal geselecteerd?

  Ikzelf heb een bijna dezelfde draadloze PCI draadloze netwerkkaart. Namelijk een WMP54Gv4.1 RT61. Heb ik problemen mee gehad in het verleden. Nu lijkt deze redelijk te werken in Ubuntu 8.10. Het downloaden daarmee vanaf een lokale server gaat zo te zien, met ongeveer dezelfde snelheid als het bedrade netwerk.
 • downloaden geldt zowel updates (via lokale NL server) als torrents als een iso van bijv. de site van ubuntu. Direct na aanvang de snelheid opgevoerd met het terminalbericht uit mijn vorige bericht en dan begint de download op de gewone snelheid en kakt daarna in.

  Nav je vorige berichtje ook nog getest met automatische kanaalselectie en twee handmatig gekozen kanalen. Maakt geen verschil, helaas.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord