Vraag & Antwoord

Trashcan

Mei 2009: Coverartikel: De 50 beste gratis tools

Anoniem
Master Online
9 antwoorden
 • Betalen voor software of diensten? Waarom de portemonnee trekken als het ook gratis kan! Zowel Microsoft als Google biedr talloze diensten en handige tools aan, die uw leven een stuk gemakkelijker en flexibeler maken. Hotmail, zoekdienst Google of YouTube kent u ongetwijfeld, maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want wist u dat u in een handomdraai bijvoorbeeld online documenten maakt en deelt, foto's bewerkt, afspraken beheert via uw mobiel en onderweg even snel een route kunt opzoeken? En dat alles zonder ook maar een cent te hoeven betalen! In dit artikel hebben we maar liefst 50 onmisbare applicaties, tols en diensten voor u op een rijtje gezet. Laat u verrassen!
 • Veel gratis software heeft een of meer nadelen die het minder bruikbaar maakt/maken. Google's zoekmachine is misschien een uitzondering. Maar misschien lijkt dat wel zo omdat we niet echt weten hoe Google met onze privacy omgaat.
  Verder is het niet handig dat computerbladen ons steeds maar weer programma's willen laten installeren die we niet echt nodig hebben. De computer wordt daardoor steeds minder snel en minder overzichtelijk (zeker als ze ook nog allemaal het internet op willen voor updates). De-installatie is geen 100% remedie want veel programma's, ook betaalde, laten vervuilende resten achter.
 • [quote:35e1177765="Redactie Computer!Totaal"]Betalen voor software of diensten? Waarom de portemonnee trekken als het ook gratis kan! Zowel Microsoft als Google biedr talloze diensten en handige tools aan, die uw leven een stuk gemakkelijker en flexibeler maken. Hotmail, zoekdienst Google of YouTube kent u ongetwijfeld, maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want wist u dat u in een handomdraai bijvoorbeeld online documenten maakt en deelt, foto's bewerkt, afspraken beheert via uw mobiel en onderweg even snel een route kunt opzoeken? En dat alles zonder ook maar een cent te hoeven betalen! In dit artikel hebben we maar liefst 50 onmisbare applicaties, tols en diensten voor u op een rijtje gezet. Laat u verrassen![/quote:35e1177765]


  ik gebruik sowieso Bitcomed of limewire als ik iets wil
 • [quote:92fe7b98d0="-Pim-"]Veel gratis software heeft een of meer nadelen die het minder bruikbaar maakt/maken. .[/quote:92fe7b98d0]

  Dat is met niet-gratis software niet anders hoor. Het perfecte pakket moet ik nog tegenkomen.

  [quote:92fe7b98d0="-Pim-"]Verder is het niet handig dat computerbladen ons steeds maar weer programma's willen laten installeren die we niet echt nodig hebben. [/quote:92fe7b98d0]

  Het gros van de programma's in dit artikel is zonder installatie. Het zijn online diensten.

  Verder verplicht een computerblad je toch niets, het informeert je en helpt je juist de software te kiezen die het beste is. Dat voorkomt veel overbodige installaties en problemen. Zo bezien is computeren met een computerblad erbij dus veel beter voor je pc dan zonder computerblad.

  :o

  groetjes Edmond
 • [quote:828236d721]Dat is met niet-gratis software niet anders hoor. Het perfecte pakket moet ik nog tegenkomen.[/quote:828236d721]

  Software is eigenlijk nooit 'perfect'. Die kwalificatie heb ik dan ook niet gebruikt. Met 'minder bruikbaar' bedoelde ik dat de voordelen niet tegen de nadelen opwegen.

  [quote:828236d721]Verder verplicht een computerblad je toch niets, het informeert je en helpt je juist de software te kiezen die het beste is.[/quote:828236d721]

  Een 'lekkere' recensie verplicht niet maar verleidt wel. Jullie zouden best wat kritischer mogen zijn. Vaak gaat het om 'toeters en bellen' die niemand echt nodig heeft. Besprekingen zijn vaak ultra-kort. Ik wil best kwantiteit inruilen voor kwaliteit.

  [quote:828236d721]Zo bezien is computeren met een computerblad erbij dus veel beter voor je pc dan zonder computerblad.[/quote:828236d721]

  Ja, mits het een goed computerblad is … C!T scoort wat mij betreft nog steeds voldoende. Maar nog maar net. Ik vond het vroeger veel beter.
 • [quote:357123d435="-Pim-"][quote:357123d435]Dat is met niet-gratis software niet anders hoor. Het perfecte pakket moet ik nog tegenkomen.[/quote:357123d435]

  Software is eigenlijk nooit 'perfect'. Die kwalificatie heb ik dan ook niet gebruikt. Met 'minder bruikbaar' bedoelde ik dat de voordelen niet tegen de nadelen opwegen.

  [quote:357123d435]Verder verplicht een computerblad je toch niets, het informeert je en helpt je juist de software te kiezen die het beste is.[/quote:357123d435]

  Een 'lekkere' recensie verplicht niet maar verleidt wel. Jullie zouden best wat kritischer mogen zijn. Vaak gaat het om 'toeters en bellen' die niemand echt nodig heeft. Besprekingen zijn vaak ultra-kort. Ik wil best kwantiteit inruilen voor kwaliteit.

  [quote:357123d435]Zo bezien is computeren met een computerblad erbij dus veel beter voor je pc dan zonder computerblad.[/quote:357123d435]

  Ja, mits het een goed computerblad is … C!T scoort wat mij betreft nog steeds voldoende. Maar nog maar net. Ik vond het vroeger veel beter.[/quote:357123d435]

  Pim, omdat jij deze programma's niet gebruikt, en ze daardoor als nutteloos beschouwt, hoeft het nog niet zo te zijn dat anderen er niet heel erg veel profijt van hebben gehad.

  Pak bijvoorbeeld eens een auto-blad, en stel dat je Audi-fan bent. Dan zal je ook klagen als er te veel BMW in staat, maar dat is nou eenmaal zo. Zelfde voor computerbladen.

  C!T Steekt juist boven de rest uit (met een ruime voldoende ;)) omdat ze varieërend zijn, en niet elke maand over hetzelfde schrijven (Downloaden!).

  Ik ben het dus helemaal niet met je eens!

  Torrentus
 • Beste Torrentus,
  De omstandigheden zijn voor iedereen verschillend, de smaken ook, dus de uitkomst van de evaluatie is voor iedereen anders. Geen probleem.
  Niettemin:
  -Ik beschouw (de meeste van) deze programma's niet als minder bruikbaar omdat ik ze niet gebruik, maar omdat ze weinig nuttigs toevoegen aan wat standaard al kan.
  - Over andere computerbladen heb ik het niet gehad.
  - Variatie is prettig, mits van voldoende kwaliteit. Anders is het nutteloos.
  Tenslotte nogmaals: het is 'slechts' mijn mening, met me eens zijn hoeft niet (maar is wel verstandig :wink: ).
 • @Pim, ik kan het toch niet laten om voor jou een extra stukje software aan te raden (ook interessant voor anderen ;) ):

  http://www.sandboxie.com/

  Met bijgaand programma kan je allerhande progjes die in C!T etc. langskomen uittesten in een zogenaamde sandbox. Dus ff proefdraaien in een beschermde omgeving die 0,0 sporen achterlaat op de pc, pas als het programma bevalt installeer je het daadwerkelijk.
 • Zeker handig, dat Sanboxie. Hier staat een review ervan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.