Vraag & Antwoord

Trashcan

Juli 2009: Coverartikel: Overstappen van provider

Anoniem
pa3akf
11 antwoorden
 • Overstappen naar een andere internetprovider is lang niet meer zo ingewikkeld als vroeger. U hoeft slechts een aantal stappen te ondernemen om de overstapmachine op gang te brengen. In dit artikel vertellen we u wat er zoal bij een overstap komt kijken. Hoe bereidt u het voor, welke haken en ogen zijn er en hoe gaat de daadwerkelijke overgang in zijn werk?
 • Onder het kopje 'de pakketten' zie ik een fout staan. ADSL!Totaal berekent wel een bedrag van 9,95 door aan lijnhuur, zie https://www.adsltotaal.nl/veelgestelde-vragen/mijn-apparatuur

  Juist omdat ADSL!Totaal aan C!T gelieerd is vind ik dit een beetje jammer.
 • [quote:fbc4936391="muziekfreak"]Onder het kopje 'de pakketten' zie ik een fout staan. ADSL!Totaal berekent wel een bedrag van 9,95 door aan lijnhuur, zie https://www.adsltotaal.nl/veelgestelde-vragen/mijn-apparatuur

  Juist omdat ADSL!Totaal aan C!T gelieerd is vind ik dit een beetje jammer.[/quote:fbc4936391]
  Ik vind dit wel heel belangrijk want het maakt de prijs zo met ruim 30 procent duurder. Bovendien is dit erg verstopt op de site. Maakt dit produkt helemaal niet zo goedkoop dat het in eerste instantie leek. Ik houd niet zo van dit soort praktijken, kosten moeten transparant weergegeven worden.
  Heb dit soort "foutjes" wel vaker gemerkt bij Computer Totaal! met produkten die gelieerd waren aan het eigen merk. (was ook een keer het geval met het vorige ADSL merk dat ze aan XS4ALL hebben verkocht. Doet toch afbreuk aan je geloofwaardigheid als objectief. Vind toch dat zo'n blad haar eigen merk niet mee moet nemen, juist om objectief te blijven.
 • [quote:d75b384bf3]Bovendien is dit erg verstopt op de site. Maakt dit produkt helemaal niet zo goedkoop dat het in eerste instantie leek. Ik houd niet zo van dit soort praktijken, kosten moeten transparant weergegeven worden.[/quote:d75b384bf3]Helemaal eens!
  [quote:d75b384bf3]Vind toch dat zo'n blad haar eigen merk niet mee moet nemen, juist om objectief te blijven.[/quote:d75b384bf3]Dat vind ik dan weer niet, ADSL!Totaal is oo keen aanbieder dus dat ze deze ook meenemen in het overzicht vind ik prima.
 • Bij Telfort 20MB zit dat bedrag erin….. en dat voor 24.95.
  http://internet.telfort.nl/shop/internet-20mb.html
  Vergeet niet dat je bij ADSL!Totaal ook nog 72 euro aansluitkosten moet betalen als je geen lijn hebt. Daar lees ik bij Telfort niets over.
 • Dan is Online nog wat aantrekkelijker! (ook geen setupkosten vaste lijn en gene lijnhuur).
 • Het is zelfs nog erger, bij Alice dat ook via BBNED wordt geleverd staat wel dat er extra voor de lijn betaald moet worden en 99,90 aansluitkosten maar bij ADSLTotaal zijn ze dat even totaal vergeten. Dit zijn KPN manieren! :o

  Wat dacht je van compuserve.nl die provider wordt niet eens vermeld. :cry: Goedkoper dan ADSL totaal want je betaald geen lijnkosten, geen aansluitkosten een gratis ethernetmodem geschikt voor Telefonie en je hoeft niet eens lid te blijven van computer totaal. en dat alles voor 19,95 per maand. en dan dit:

  Met CompuServe + Telefonie bel je gratis naar alle vaste nummers in Nederland (m.u.v. servicenummers) ongeacht dag en tijdstip van de week. Tevens heb je gratis voicemail en nummerweergave. en dat voor 24,95 per maand, daar heb je bij telfort(KPN) alleen ADSL voor Bij telfort betaal je 5 cent start tarief, en je belt niet meer gratis naar 08x nummers

  Goedkoopste oplossing is dus Compuserve.nl

  nadeel: contract wordt steeds met een jaar verlengd maar dit wordt binnenkort wettelijk geregeld maar.. het moet toch gezegd worden anders lijkt het net of ik ook bij computertotaal werk :D

  Heren! zou het volgende keer iets objectiever, duidelijker en vollediger kunnen? :evil:

  Leg dan de voordelen uit van het Siemens SX762 modem wat je bij ADSL totaal krijgt: als je een gewone telefoon lijn hebt kun je deze lijn en nummer gewoon blijven gebruiken, je kunt via www.justvoip.com 4 maanden gratis bellen voor 10 euro en die 10 euro kun je dan gebruiken om naar betaalde nummers zoals 06 te bellen. inkomende gesprekken komen gewoon via de KPN lijn binnen maar uitbellen via een kiesplan gaat altijd via juistvoip. gratis bellen naar bijna heel de wereld naar mobiel voor 10 cent per minuut en je eigen telefoon rinkelt gewoon als iemand je kpn nummer belt. je kunt bij justvoip ook je nummer mee laten sturen. een combinatie van je vaste lijn voor inkomende gesprekken en uitbellen via justvoip. dat kan niet met die zyxel modems van telfort, kpn, compuserve etc. 112 gaat gewoon nog wel via je vaste lijn naar buiten. prima oplossing maar dat schijven ze niet. Logisch want als je eenmaal bij justvoip zit dan neem je nooit meer telefonie bij ADSLtotaal :)

  doei
 • [quote:2661b7e604="Blijleven"]Het is zelfs nog erger, bij Alice dat ook via BBNED wordt geleverd staat wel dat er extra voor de lijn betaald moet worden en 99,90 aansluitkosten maar bij ADSLTotaal zijn ze dat even totaal vergeten.[/quote:2661b7e604]
  Ja, dat kost je idd 72,50.
  [quote:2661b7e604]
  Wat dacht je van compuserve.nl die provider wordt niet eens vermeld. :cry: Goedkoper dan ADSL totaal want je betaald geen lijnkosten, geen aansluitkosten een gratis ethernetmodem geschikt voor Telefonie en je hoeft niet eens lid te blijven van computer totaal. en dat alles voor 19,95 per maand.
  [/quote:2661b7e604]
  Niet meer, sinds de 15e rekent CS (weer) lijnkosten à 10 euro per maand als je geen analoog telefonie abo van KPN hebt. Zie het forum van GoT vanaf http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/32113864#32113864

  Mijn aanraders zouden nu voor alleen ADSL Online zijn. Ze zijn gelukkig van die Livebox afgestapt, wel nog steeds extra betalen voor draadloos. Maar goed, dat is met een draadloos router op te lossen.

  Wil je ook telefonie dan is Tele2 een goede keus met hun actuele 6 maanden 14,95 aan bieding. Bij telefonie rekend Tele2 geen maandelijkse lijnkosten.
 • Ik mis in het artikel iets over de "echte" snelheidsprestaties van de diverse providers. Adsl-totaal claimt: mogelijk tot 20 mb. Een snelheidscheck op www.bbned.nl leert me dat op mijn adres hooguit tussen 4 en 8 Mb mogelijk is.
  Ter vergelijking: ik zit nu bij Telfort: die claimen ook: mogelijk tot 20 Mb. Hun postcodecheck zegt me dat bij mij 17 Mb mogelijk is maar ik kom nooit verder (ondanks Isratest etc.) dan 10 Mb. Maar ik heb toch liever 10 Mb voor iets meer dan 20 euro dan tussen 4 en 8Mb voor ruim 18 euro.
  Een behoorlijk artikel over de echte prestaties van providers vergt onderzoek en dat is ook bij dit verhaal niet gebeurd.
  Wat mij betreft kan het blad met nuttiger zaken gevuld worden dan dit artikel en op die zogenaamde ADSL aanbieding van CT! ga ik dus maar niet in.
 • pa3akf schrijft:[quote:8d5b353d3b]Een behoorlijk artikel over de echte prestaties van providers vergt onderzoek en dat is ook bij dit verhaal niet gebeurd.Wat mij betreft kan het blad met nuttiger zaken gevuld worden dan dit artikel en op die zogenaamde ADSL aanbieding van CT! ga ik dus maar niet in. [/quote:8d5b353d3b]
  Op het internet is heel wat te vinden over de snelheid van je internet verbinding. En als je dat gedaan had dan had je kunnen lezen dat die snelheid van een heleboel factoren afhankelijk is, dus zeer persoonlijk. En geen enkel blad kan in een artikel je daarover nauwkeurige info verstrekken.
  Als je op onderstaande link klikt dan krijg je aardig wat info en op blad 2 staat het nodige over de snelheid. Doe er je voordeel mee en heb je toevallig een usb modem dan is je snelheid al beperkt tot 8 MB.
  En met die zogenaamde ADSL aanbieding van CT! is niets mis mee!!!
  Succes.
  http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/internet/provider-kiezen/intro.html
 • [quote:01696b77ac]En met die zogenaamde ADSL aanbieding van CT! is niets mis mee!!! [/quote:01696b77ac]Nou, voor iemand die geen analoge lijn heeft issie een tientje per maand en éénmalig 72,50 duurder!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.