Vraag & Antwoord

Trashcan

Juli 2009: Coverartikel: Test All-In-One pc's

Anoniem
Slashhead
9 antwoorden
 • Er waait een frisse 'groene' wind door desktopland. De all-in-one nettop, zoals een alles-in-één pc wordt genoemd, is een goedkope en energiezuinige desktopvervanger, niet veel groter dan een lcd-scherm. Waar een standaard desktop-pc al snel 200 watt verbruikt als u alleen even het nieuws op een website checkt, zijn de all-in-ones aanzienlijk zuiniger. Het gemiddeld verbruik van de huidige generatie nettops wordt geschat op 25 tot 30 watt. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee!

  In dit artikel is helaas een fout geslopen. Op pagina 22 zijn de foto's van de MSI AP1900 en de MSI AE1900 verwisseld. Dit is ook gebeurd in de tabel op pagina 25.

  Daarnaast staat op pagina 23 de website www.averatec.nl, dit moet www.averatecnederland.nl zijn.
 • juist.. volgens mij kijken jullie niet naar design?
  de lelijkste all-in-one die ik ooit heb gezien staat hier als beste getest? wtf? Het is een laptop met een scherm erop geplakt. hoe goedkoop… Ik zou dit echt niet op mn bureau willen hebben staan. niemand denk ik.
 • Het is dus maar hoeveel waarde je wil toekennen aan design in verhouding tot de prestaties.
  Dat zal persoonlijk zijn, maar een computer koop je volgens mij in de eerste plaats voor die prestaties.
 • Ik ben de auteur van het artikel.

  Wij kijken naar gebruiksgemak, prestaties en uitvoering. Design in de context van "looks" is niet meegenomen als waardering, omdat dit nu eenmaal enkel subjectief te beoordelen is.
  Design is wel meegewogen als het aankomt op beeldkwaliteit, leesbaarheid, stevigheid, functionaliteit en aansluitingen.
  Overigens is de Averatec compacter en werkt die prettiger dan bijvoorbeeld een MSI wanneer deze op je bureau staat. En dit komt doordat e.e.a. in de voet is aangebracht inplaats van onder het scherm. Je kunt dit mooi vinden of niet. Dat moet een ieder voor zichzelf bepalen.
 • Ik had die Averatec nog niet gezien, maar ik vind het absoluut wel een mooi ding, nog afgezien van de prestaties.

  Het is net zoals Slashhead schrijft, een kwestie van smaak en dat zeer persoonlijk.
 • Is er wel eens naar praktijkervaringen met dit soort pc's gekeken? Het is een beetje een hype, samen met de netbooks. Maar het is wel er licht spul. Hoe bevalt zo'n atom geval nou in de dagelijkse praktijk?
 • Voor doorsnee internet, office en een beetje fotobewerken werkt het prima. Ik heb ongeveer 4 weken mijn eigen PC aan de kant geschoven en enkel op dit platform gewerkt om gevoel voor het nieuwe platform te krijgen.
  Mijn indruk is goed. Heel belangrijk is goed beeld. Het enige probleem waar ik over gestruikeld ben is de 1080p weergave. Echt heel jammer dat Intel daar niet in mee gaat.
 • En ion is voorlopig nog belachelijk duur, helaas.
 • Hoe kom ik aan een dealerlijst van deze pc? op de site van Averatec is daar geen enkele info over te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.