Vraag & Antwoord

Trashcan

Augustus 2009: Coverartikel: Test: 33 netwerkschijven

Anoniem
Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • De netwerkschijf is enorm populair en het aanbod aan Network Attached Storage-apparaten wordt alleen nog overtroffen door de rijkdom van hun functionaliteit. Echte netwerkschijven bestaan niet meer, tegenwoordig zijn het miniservers die minimaal een handvol extra functies vervullen, variërend van het downloaden van films tot het afhandelen van uw e-mail. De NAS lijkt daarmee zijn plek in het thuisnetwerk definitief te hebben veroverd.

  Redactie: Er is een fout in dit artikel geslopen. Op pagina 23 staat bij de productgegevens van de Eminent EM4071 Gigashare een incorrect webadres. Het correcte adres moet zijn: www.eminent-online.com. Hiervoor onze excuses.
 • De Synology DS209 komt goed uit de test. Na een artikel vorig jaar in CT heb ik de DS207+ aangeschaft. Weet iemand of er een upgrade bestaat naar de DS209? Op zich ben ik erg tevreden met de DS207+, een paar kleine dingen zijn beter geregeld, dacht ik, in de DS209; zoals de functie op tijd in en uitschakelen. de DS207+ kun je alleen automatisch op een bepaalde tijd laten uitschakelen, maar je moet hem dan handmatig weer aanzetten. Energievriendelijk om bijv om 23:00 te stoppen en om 7:00 weeer te starten.
 • hi, heb dat wel eens gevraagd maar dat was een hardwareissue. Vriend van me heeft diezelfde als jij. Je kunt wel de nieuwe firmware erop knallen en zult dan merken dat sommige dingen anders zijn of nieuw, maar net die functie ontbreekt. Dat was voor ij ook de trigger er nadrukkelijker naar te kijken bij deze test.

  mvrgroet Edmond
 • Heb het nog maar even nagevraagd bij de marketing van Synology en die melden:

  > Unfortunately there is no way to have schedule on for the DS207+.

  Nee dus, helaas. Daarvoor is een nieuwere versie van de NAS nodig.

  groetjes Edmond
 • Bednakt voor het checken Edmond. Heb jij enig idee of er een upgrade mogelijk is naar de 209 van de 207+?
 • Wat bedoel je met upgrade? Het is een hele andere nas, andere hardware. Snap de vraag niet zo.

  Bedoel je 209 kopen. Disken uit de 207 halen. Disken in de 209 zetten. Booten. En alive?

  Dat kan wel. Maar alleen tussen bepaalde versies van de hardware. Je kunt niet van een 2 disk naar een 1 disk. EN soms ook niet omgekeerd. Maar wel soms van een 2 disk naar een 2 disk.

  Ben geen voorstander van 'afschuiven met een linkje' via het Forum, maar kijk maar eens hier

  De meest zekere methode is (logisch) door eerst een (twee) backups te maken van de data op de NAS en dan de disken over te zetten, firmware updaten etc. Omdat je dan toch al de data in een backup hebt, zou ikhet dan eenvoudiger houden en echt from scratch beginnen. Maar afijn, lees die teksten maar eens.

  Mocht je trouwens een 209 kopen, dus een NAS erbij, twee nasjes in het netwerk is ook erg handig hoor en via de netbackup kun je ze dan naar elkaar laten backuppen. Erg handig.

  groetjes Edmond
 • Ik was verheugd toen ik zag dat jullie een test van verschillende NAS-sen zouden doen. Ik had de synology 209+ II al op het oog en hoopte bij jullie test te zien of dit een goede keuze was. Het was dan ook wel een teleurstelling dat jullie deze NAS niet eens getest hebben! Alleen de "oude" DS 209 was getest en de 209+ ook niet, laat staan de 209+ II.
  Ook zou ik graag willen weten wat jullie ervaring is met Synology op het gebied van ip-camera's. Ik zie dat je standaard maar 1 ip camera kan aansluiten (meerprijs voor meerdere) en de compatibliteitslijst bij Synology geeft niet veel ip camera's aan. En zeker geen betaalbare oplossingen tot 150 euro (welke volgens mij echt wel moeten kunnen werken) Hebben jullier ervaring hiermee of nog slimme links?

  Alvast bedankt,

  Robert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.