Vraag & Antwoord

Trashcan

September 2009: Expercursus defragmenteren

Anoniem
sahni
4 antwoorden
 • Over defragmenteren blijken nogal wat misverstanen te bestaan. Zo wordt vaak gedacht dat andere programma's beter defragmenteren dan het in Windows ingebakken Schijfdefragmentatie. Dat is echter niet het geval en soms is er zelfs sprake van het tegendeel. Andere hardnekkige misverstanden zijn dat Windows Schijfdefragmentatie traag is, en niet in staat is om systeembestanden zoals de Master File Table te defragmenteren. In deze Expertcursus zetten we de vroegere en huidige stand van zaken rond fragmentatie en defragmentatie uiteen.
 • Met interesse heb ik uw artikel over defragmenteren gelezen. Vervolgens heb ik geprobeerd het defragmenteren te automatiseren in mijn versie van XP Home. Daarbij stuit ik op een foutmelding nadat ik een wachtwoord heb ingetypt en op Voltooien heb geklikt.

  De melding luidt als volgt: "De nieuwe taak is gemaakt maar kan niet worden uitgevoerd omdat de informatie voor de account niet kan worden ingesteld.
  De specifieke fout is: 0x80070005: Toegang geweigerd.
  Gebruik de knop bladeren op het Tablad Taak om de toepassing te vinden."

  Als ik vervolgens doorga en de toepassing via het Tabblad Taak opzoek krijg ik nadat ik op Toepassen heb geklikt de volgende melding: "Er is een fout opgetreden tijdens het instellen van de informatie over de account.
  De specifieke fout is: 0x80070005: Toegang geweigerd.
  U hebt geen toestemming om deze bewerking uit te voeren."

  Het lijkt er op dat ik niet als eigenaar ben ingelogd, maar voor zover ik kan nagaan ben ik dat wel. Wellicht doe ik op dit punt toch iets fout???

  Kunt u mij helpen dit op te lossen?

  Bij voorbaat dank

  Paul Sahni
 • Welke gebruikersnaam gebruik je? En het wachtwoord dat is ook het wachtwoord waarmee je inlogt in XP met dat account ?

  groetjes Edmond
 • Hallo Paul,

  Excuses voor de wat late reactie. Vul als gebruikersnaam [b:7ad361d5a3]NT AUTHORITY\SYSTEM[/b:7ad361d5a3] in en laat het wachtwoord gewoon achterwege. Dan zou het verder goed moeten gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.