Vraag & Antwoord

Trashcan

September 2009: Basiscursus: Windows 7 virtualiseren

Anoniem
pa3akf
4 antwoorden
 • Voor de zakelijk markt verschijnt Windows 7 in oktobr. Om nu al gratis van dit besturingssysteem te profiteren, is het niet nodig om moeilijke trucs uit te halen. Er is geen extra partitie nodig en u raakt uw bestaande Windows-omgeving met programma's en documenten niet kwijt. Hoe? We gebruiken VirtualBox om Windows 7 gewoon naast uw huidige systeem te zetten. Moeilijk? Dat valt best mee.
 • [quote:41405ed4d3="Redactie Computer!Totaal"]Voor de zakelijk markt verschijnt Windows 7 in oktobr. Om nu al gratis van dit besturingssysteem te profiteren, is het niet nodig om moeilijke trucs uit te halen. Er is geen extra partitie nodig en u raakt uw bestaande Windows-omgeving met programma's en documenten niet kwijt. Hoe? We gebruiken VirtualBox om Windows 7 gewoon naast uw huidige systeem te zetten. Moeilijk? Dat valt best mee.[/quote:41405ed4d3]

  Ik heb dit geprobeerd met een Acer M1100 met 3 GB geheugen. Na aanschaf van deze PC in maart heb ik na een weekend Vista dit systeem er snel afgegooid en het oude WIN XP, serv pack 3, van mijn oude kapotte systeem erop gezet. Draait prima.
  Ik heb overeenkomstig de beschrijving VB en Win7 op deze PC geinstalleerd omdat ik wil weten of Win 7 wel met Band in a Box over weg kan (Vista kan dat niet, althans niet met Realtracks omzetten naar WAV-files).
  Alles werkte goed behalve het geluid. Virtual Box geeft aan dat Windows Directsound ICH AC97 is geinstalleerd maar Win 7 zegt dat er geen geluidskaart is geinstalleerd. Drivers onder WIN7 installeren (Realtek) lukte ook niet.
  Ik heb alles er dus maar weer afgegooid maar ga het nog eens proberen op een andere Acer, een Power FH, maar die moet ik dan eerst van wat extra geheugen voorzien (heeft maar 1 GB).
  Wat mij betreft voorlopig nog steeds geen Vista of Win7…

  PA3AKF Karel
 • Heb je ale updates van Win-7 binnengehaald?
  Mij IR werd ook daarna pas herkend…..
 • [quote:ced105eb81="pa3akf"]Wat mij betreft voorlopig nog steeds geen Vista of Win7…[/quote:ced105eb81]

  Lijkt me toch een wat vreemde conclusie op basis van een niet werkende geluidskaart in een virtuele machine. Dat lijkt me eerder een reden andere virtualisatiesoftware te nemen. Bij mij draait Windows 7 prima op een bijna 4 jaar oude pc en ook i VMware alle functies running.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.