Vraag & Antwoord

Trashcan

Oktober 2009: Test: Online virusscanners

Anoniem
PascalLaan
4 antwoorden
 • Er zijn veel online scanners die uw computer op virussen en andere bedreigingen kunnen controleren. Daar zitten ook diensten van grote, bekende anto-virusbedrijven tussen, want een gratis scan is een mooie manier om reclame voor producten te maken en u daarbij te verleiden een virusscanner of ander pakket aan te schaffen. De mogelijkheden die bij online scanners worden aangeboden wisselen. Wij laten zien hoe ze werken en wat u van ze kunt verwachten.
 • even over de online scanner van f-secure:

  de HealthCheck optie onder tab security werkt niet, ddor een laadfout op de pagina.
  als je je pc of laptop online wil laten scannen, hij haalde bij mij 1 malware en diverse andere troep eruit, houdt hij er op een gegeven moment mee op. ik vraag om een scan van de D partitie, dus niet de systeempartitie (C) maar dat doet ie dus wel. maar ja op dit moment haalt hij er 6 malwares uit!!! 5 spywares!!!en zit nu in de map windows/winsxs/x86……. commoncontrols….en volgens mij blijft hij al voor de 4e keer steken op 66%.
  maar ja, het zou een van de beste online scanners zijn… kan best aan mijn systeem liggen hoor,
  Na de 5e keer scannen doet hij het naar behoren, en haalt dus 6 malware die hij niet verwijdert en 5 trackingcookies die hij dus verwijdert
  Malwares die hieronder staan verwijdert hij niet dus.
  C:\ADSM_PDATA_0150\DB\SI.DB
  C:\ADSM_PDATA_0150\DB\UL.DB
  C:\………………………………VL.DB
  C:\………………………………._AVT
  C:\……………………………….DRAGWAIT.EXE
  C:\ADSM_PDATA_0150\_AVT

  Daarna Easy Clean gedownload waarna het installatie proces wordt gestart, maar het programma geeft dan aan dat de webpagina niet kan worden gevonden… staat dus bij known issues, en nog wel meer. Schijnt dus dat het programma in de veilige modus met netwerkmogelijkheden moet worden gedraait. Dat ga ik dus effe proberen.
 • Nou dat werkt su ook voor geen meter. In veilige modus geprobeerd maar daar krijgt windows verkenner kuren en start steeds opnieuw op, maar EasyClean geeft steeds de melding dat de webpagina niet kan worden gevonden.

  Dus ik houd er maar mee op.

  Misschien dat jullie hier wat mee kunnen, tips misschien?
  Grts Pascal
 • Ik heb bitdefender online scan ook geprobeerd maar dat werkt ook niet.

  Na de invoegtoepassing te hebben geinstalleerd kan het programma zijn virusdatabase niet updaten, waardoor hij aangeeft scan failed. Je kunt dan kiezen om alsnog te scannen maar ook dan, scan failed.

  gekeken waarom hij t niet doet en je moet beveiligingslevel van internet explorer instellen op medium-high of minder en je moet administratieve rechten hebben dus internet als administrator uitvoeren.

  Ik ga het eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.