Vraag & Antwoord

Trashcan

Januari 2010: Test: Moederborden

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ondanks de laaiend enthousiaste previews, sloeg Intels Core i7-processor op LGA1366 nooit aan bij het grote publiek. Daarvoor waren zowel de moederborden als de processors te duur. Met Core i5 lanceerde Intel een processor die voor veel mensen wél binnen het budget past. We bekijken de bijpassende LGA1156-moederborden en hopen dat de moederborden goedkoper zijn dan LGA1666-modellen.
  • Ik heb het artikel in de computer!totaal gelezen. Bij de ASRock P55 staat als minpunt alleen: Geen heatpipe-koeling. Echter lees ik op de site van Techzine.nl een ander minpunt. Daar staat dat de geheugensloten slecht zijn geplaatst. Als ik zo de layout van het moederbord bekijk, zie ik dat het blauwe PCI Express slot wel wat dicht bij de geheugensloten zitten. Is daar bij de computer!totaal test wel naar gekeken?
  • Ik heb het net even gelezen op techzine, maar vind de kritiek wel een beetje overdreven. Koelingen van VGA kaarten zitten aan de onderkant, dus komen niet in contact met de vergrendeling van de DIMM. Is het heel erg verschrikkelijk dat je even de VGA eruit moet halen als je geheugen bij prikt? Lijkt me toch niet, aangezien dit niet iets is dat je vier keer per dag doet…. Dan heb ik toch liever een extra PCIE/PCI slot. Als ze een PCI slot weggelaten hadden dan was het "gruwelijke probleem" wellicht niet opgemerkt en was het fantastisch geweest. Het is maar waar je op let denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.