Vraag & Antwoord

Trashcan

Mei 2010: Opgelost: modem- en routerproblemen

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Tot de grootste computerergernissen behoren problemen met de modem of router. Haperende internetverbindingen of telefoonlijnen, vergeten wachtwoorden en beveiligingproblematiek – al deze zaken komen aan bod in deze editie van Opgelost.
  • [quote:08bcfb79b1="Redactie Computer!Totaal"]Tot de grootste computerergernissen behoren problemen met de modem of router. Haperende internetverbindingen of telefoonlijnen, vergeten wachtwoorden en beveiligingproblematiek – al deze zaken komen aan bod in deze editie van Opgelost.[/quote:08bcfb79b1]

    Tot mijn grootste ergernis bij het lezen van dit artikel behoort het advies om een "netstroomadapter" aan te schaffen als met een draadloos netwerk niet wil lukken. Deze ondingen veroorzaken doordat het internetsignaal via de lichtnetleidingen, die als onaangepaste zendantenne gaan fungeren, wordt uitgezonden een gigantische storing bij radio ontvangst op de korte golf en zelfs op veel hogere frequenties.
    Trouwens: hoe veilig is zijn die adapters eigenlijk want dat uitgezonden signaal is in tegenstelling tot een draadloos netwerk niet gecodeerd en kan dus ook worden afgetapt.

    Karel PA3AKF.
  • Voor niet-zendamateurs is het een prima oplossing. En wat betreft de beveiliging, die gaat meestal via een 128 bit AES.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.