Vraag & Antwoord

Trashcan

Iemand ervaring met prepaid creditcards?

Anoniem
Citadel
7 antwoorden
 • In Nederland is het niet zo bekend en ingeburgerd maar ik vroeg me af of men bekend is met prepaid creditcards. Ik wil er eentje aanschaffen…

  Dit zou erg handig zijn voor mij want ik koop veel spellen op het internet. Ook via de PS3 shop.

  Lijkt handig in ieder geval. Opladen, geen rente en geen bkr toetsing omdat je geen krediet krijgt.

 • Ik ken Exacard niet. Volgens mij kent niemand het. Nu kan het zo zijn, dat ik gewoon niet erg snel van vertrouwen ben, maar mijn mening is: ik zou er niet aan beginnen. Gewoon een 'normale' creditcard nemen bij een gevestigde bank. Ze adverteren met "BKR toetsing niet nodig": dat klinkt fishy, vind ik. Waarom geen BKR toetsing?? Dat doet zo'n beetje [u:b82cb4aaf2]elke[/u:b82cb4aaf2] zichzelf respecterende bank!

  Misschien ben ik te wantrouwend, maar ik ben zelf gewoon zuinig op m'n centen. Vandaar.
 • [quote:35436510e7="TomK79"]Ik ken Exacard niet. Volgens mij kent niemand het. Nu kan het zo zijn, dat ik gewoon niet erg snel van vertrouwen ben, maar mijn mening is: ik zou er niet aan beginnen. Gewoon een 'normale' creditcard nemen bij een gevestigde bank. Ze adverteren met "BKR toetsing niet nodig": dat klinkt fishy, vind ik. Waarom geen BKR toetsing?? Dat doet zo'n beetje [u:35436510e7]elke[/u:35436510e7] zichzelf respecterende bank!

  Misschien ben ik te wantrouwend, maar ik ben zelf gewoon zuinig op m'n centen. Vandaar.[/quote:35436510e7]

  Dat komt omdat je geen krediet krijgt bij die kaart. Het is prepaid. Dus je komt nooit in de schulden. Daarom is een BKR check ook niet nodig. In Nederland zijn prepaid kaarten niet echt bekend. Daarom dat je waarschijnlijk wat wantrouwend bent. Hoeft dus niet ;)
 • Op internet is tot nu toe geen negatief bericht over de kaart te vinden.

  Ik zou niet weten waarom je het niet zou doen: je bepaalt zelf de limiet door wat je op de kaart 'stort' (=prepaid). Je hebt dan ook geen 'krediet' of lening. Zie het als een soort chipknip, tegoedbon, paypal of cash.

  Omdat het prepaid is hoef je geen BKR registratie te doen, dat hoeft immers ook niet voor Paypal, chip en cash.

  Risico: 39 euro aanschafkosten en eventueel gestort tegoed mocht het malafide zijn (maar dan zou je dat snel genoeg teruglezen op internet). Acceptatie mag volgens mij geen probleem zijn, het is Mastercard (met bijkomende garanties voor de aangesloten bedrijven).
 • Is volgens mij gewoon een spammertje.
 • Als ik het goed zie, zou je met zo'n ding anoniem kunnen betalen zoals met Wallie card. Ik zoek zoiets om software te kopen (i.c. Windows Media Recorder) maar ik durf mijn Vista card niet te trekken op Internet (doe ook niet aan Internetbankieren e.d.) Maar op die inmiddels weggehaalde link zag ik dat je je hele hebben en houden moest toevertrouwen aan die Exacard organisatie, dus lamaar.
 • [quote:aed7fcf9bd="The Dragon"]Is volgens mij gewoon een spammertje.[/quote:aed7fcf9bd][quote:aed7fcf9bd="The Dragon"]Is volgens mij gewoon een spammertje.[/quote:aed7fcf9bd]Inderdaad… kijk maar naar de datum van registratie v/d poster en de dag van het persbericht… (de dag erna…). Toeval…. denk het niet…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.