Vraag & Antwoord

Trashcan

Verschillende keys/sleutels/serials W7 HP of Ulti (32/64b)

Anoniem
Leo S
9 antwoorden
 • Dag mensen,

  Ik heb een klein bedrijfje. Vanwege een heel groot project hebben wij voor een klant een hele lading registratie-codes voor Windows 7 Ultimate (32b/64bit) aangeschaft. Échter is gebleken dat wij er 38 teveel hebben besteld.

  Dit zijn LEGALE en NOOIT gebruikte codes. Je krijgt er een factuur van ons bedrijf bij.

  Daarnaast hebben we nog 12 Windows 7 Home Premium codes over. Deze zijn verkeerd besteld.

  Om quitte te spelen op de (inkoop)prijs, bieden wij deze codes aan voor de volgende prijzen:

  * Windows 7 Home Premium (32b/64b) - ¤70.-

  * Windows 7 Ultimate (32b/64b) - ¤95.-

  Begrijp mij niet verkeerd. Dit was een klus om op iets meer dan 800 computers de software te installeren. De opdrachtgever wilde pér computer 1 exemplaar. Verkeerde calculatie gemaakt. Tjah .. Dus nu zitten wij ermee.

  Betaling kan gedaan worden via Paypal of Bankoverschrijving.

  Code kan verstuurd worden (óp de factuur) per post of email.

  De registratie-codes zijn dus authentiek, NIET gebruikt en VOLSTREKT legaal.

  De Ultimate versie is na installatie te voorzien van een NL's talenpakket. De Home Premium versie heeft die mogelijkheid niet, echter bestaat er software (door ons getest en werkend bevonden) om de NL'se taal tóch te installeren.

  Met vriendelijke groet,
  Youri

  PS: Mocht het topic als verkeerd worden beschouwd, dan mag het gesloten worden. Wij willen echter van de registratie-codes af. Zijn ingekocht bij Microsoft zelf.
 • Deze post stond in het "te koop aangeboden" forum… Wat vinden wij hiervan?

  Ik heb hem de volgende PB gestuurd:

  [quote:5e4d8d52ba]Beste Youri,

  Ik heb je bericht waarin je licenties te koop aanbiedt even van het forum af gehaald. Voornamelijk om even te overleggen met mede-moderators, maar ook omdat ik twijfels heb over de legaliteit van deze actie.

  Ik weet niet wat voor licenties het zijn (retail, OEM, Open License, Open Value, …), maar niet iedere licentie mag zomaar doorverkocht worden. Ik kan me voorstellen dat als het om 800 PC's gaat, dat de licenties aangekocht zijn in een volumelicentie overeenkomst. Kun jij aangeven om wat voor type licentie het hier gaat? Pas dan kunnen we beslissen of je bericht weer terug geplaatst gaat worden…[/quote:5e4d8d52ba]

  Alleen retail licenties mogen los doorverkocht worden. OEM is gebonden aan de hardware waarbij het geleverd is en ieder soort volume-overeenkomst mag overgedragen worden, zo lang het contract nog loopt, maar dan wel alle licenties op de overeenkomst in een keer…
 • Inmiddels heb ik bericht terug gehad. Het betreft hier een system builder, die op deze manier OEM licenties wil verkopen. Dit is tegen de licentieovereenkomst die Microsoft met system builders aangaat, immers OEM licenties mogen alleen als onderdeel van een compleet systeem verkocht worden.

  Wat mij betreft wordt deze post dan ook niet meer terug gezet in TKA…
 • Dit lijkt me inderdaad een gevalletje trashcan
 • In een PB meldt TS dat ze op tweakers.net ook deze licenties aanbieden en daar geen gezeur mee krijgen. Ook meldt hij dat ze groen licht van Microsoft hebben om deze licenties los te verkopen…

  Hij heeft er verder geen probleem mee als dit topic hier niet mag, dus dan laten we het verder zo.
 • Als hij groen licht van MS heeft, dan is er toch geen probleem?
 • Ik vraag het me af of hij echt groen licht heeft van Microsoft. Dit soort licenties is niet bedoeld voor losse verkoop…
 • ik geloof het eerlijk gezegd ook niet zo dat hij toestemming heeft van Microsoft.
 • Laten we dit topic dan in de trashcan zetten en het lekker zo laten. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.