Vraag & Antwoord

Trashcan

[Februari 2003] Redactioneel: Gratis printer bij inkt

Anoniem
Wiep Corbier
13 antwoorden
 • Ik heb mijn Lexmark Z24 voor slechts 30 Euro op de kop getikt tijdens een aabieding bij Megapool, er zat echter alleen maar een 15ml kleuren patroon in, vervolgens moest ik voor zo'n 23 Euro nog een 15ml Zwart
  patroon kopen. Ik was verbaasd dat ik deze appart moest aanschaffen
  Uiteindelijk heb ik wel voor 53 Euro een schitterende printer.

  Als mijn inkt op is koop ik gewoon weer een nieuwe printer, de inkt is me veel te duur.
 • Klanten die steeds terugkomen om spullen van je te kopen is de droom van iedere fabrikant. Neem bijvoorbeeld de wegwerpmesjes van Gilette: verkoop de houder met enkele mesjes voor een aantrekkelijke prijs, en verdien flink aan de losse mesjes. Waarschijnlijk is Gilette er niet als eerste mee begonnen, maar ze zijn er wel rijk en groot mee geworden. Zo ook de fabrikanten van kleureninkjetprinters. De goedkoopste printers worden voor spotprijzen verkocht, volgens geruchten zelfs onder de kostprijs. De winst wordt gemaakt op de cartridges, die u vroeger of later nodig hebt. Fabrikant Lexmark maakt het wel erg bont door de Z25-printer (E 59,-) die met cartridges wordt geleverd ongeveer even duur te maken als een los setje van dezelfde inktpatronen. Het kan nóg gekker. De Z35 (E 79,-) van hetzelfde Lexmark, geleverd met grotere cartridges, is goedkoper dan de losse cartridges. Het verschil is weliswaar klein, maar toch. Het gevolg: het is voordeliger de printer in de vuilnisbak te gooien, als de cartridges leeg zijn, en een nieuwe printer inclusief cartridges aan te schaffen. Hoezo milieuvervuiling?
  Het zou Lexmark, maar ook HP, Canon en Epson, sieren door zich wat minder extreem te richten op geld verdienen via cartridges. Dat de gebruiker betaalt is op zichzelf een redelijk uitgangspunt, maar men is hierin doorgeslagen. Printers worden waarschijnlijk duurder als de prijs van cartridges sterk daalt. Maar wat fabrikanten nu aan de ene kant 'weggeven' (spotgoedkope printers) wordt wel heel fors gecompenseerd: cartridges waarvan de prijs in geen enkele verhouding meer staat tot het geleverde materiaal. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.
 • Tsja….. Lang leve de Matrixprinter! Je hebt een 2e handsje voor €20 en cartridges zijn ongeveer €10, wel veel lawaai, en het duurt wat langer, maar de kwaliteit is prima :)
  Godzijdank doet de EU hier iets aan… het wordt wachten op 2004 - hoe duur worden printers dan? :)
 • [quote:0f588f3db0="Redactie Computer!Totaal"]De Z35 (E 79,-) van hetzelfde Lexmark, geleverd met grotere cartridges, is goedkoper dan de losse cartridges.[/quote:0f588f3db0]
  Tegenwoordig zijn de meeste printers toch uiterust met meerdere cartridges? (in elk geval 1 zwart en 1 kleur).
  Ik denk niet dat de cartridges tegelijkertijd op raken.
  Dus lijkt het me meestal toch beter om een nieuwe cartridge te kopen.
 • Ik vindt dit ook belachelijk. Maar heb er zelf geen last van. Pa werkt bij HP en besteld ze via ons eigen "onderdelen Depot". Kijk, als een printer nu bijv ipv 70 euro nu 150 euro kost en die cartridges nu van 50 naar 30 euro gaan zou het al een hoop schelen. Dat merk je na verloop van tijd toch wel in de portomonee :wink:
 • [quote:c2dd0e8cde="webspider"]Godzijdank doet de EU hier iets aan… het wordt wachten op 2004 - hoe duur worden printers dan? :)[/quote:c2dd0e8cde]

  wat dan??? een europese wetgeving tot de verlaging van printers??? :wink:

  nee serieus, wat is de EU dan van plan???
 • neej, in 2004 gaat de EU oa verbieden dat cartridges niet kunnen worden nagevuld enzo, kijk ff in de c!t :)
 • Niet iedereen leest de C!T.
 • Op zich is de handelswijze van de printerfabrikanten voor mij nog niet zo slecht. Nu is bijna iedereen in de gelegenheid een printer aan te schaffen, de kosten komen als je gaat afdrukken. Als een printer veel duurder wordt, en de inkt goedkoper, kunnen velen misschien niet printen omdat de eerste kosten te hoog zijn.
  Je kunt je eigen kosten (printer + inkt) dus beter bepalen. Daarnaast zul je sneller over kunnen gaan tot de aanschaf van een nieuwe printer.

  Ik wacht nu op een aanbieding van BMW en Jaguar, ze mogen de olie die er in moet heeeeel duur maken, als de auto maar wat goedkoper wordt. :lol:
 • Let op, ik weet van een printerfabrikant dat de cartridges die in nieuwe printers geleverd worden minder inkt bevatten dan nieuwe, in de winkel gekochte cartridges! Of andere printerfabrikanten deze truck ook toepassen weet ik niet, misschien aardig voor CT om dit eens te onderzoeken????
 • [quote:8f66f4c157="Annet"]Let op, ik weet van een printerfabrikant dat de cartridges die in nieuwe printers geleverd worden minder inkt bevatten dan nieuwe, in de winkel gekochte cartridges! Of andere printerfabrikanten deze truck ook toepassen weet ik niet, misschien aardig voor CT om dit eens te onderzoeken????[/quote:8f66f4c157]

  Goed plan!!!
 • [quote:a6b983d040="De Geest Van Oirlo"]Ik vindt dit ook belachelijk. Maar heb er zelf geen last van. Pa werkt bij HP en besteld ze via ons eigen "onderdelen Depot". Kijk, als een printer nu bijv ipv 70 euro nu 150 euro kost en die cartridges nu van 50 naar 30 euro gaan zou het al een hoop schelen. Dat merk je na verloop van tijd toch wel in de portomonee :wink:[/quote:a6b983d040]

  Nu ben ik natuurlijk reuzebenieuwd wat die cartridges kosten voordat die marges erop gezet worden. Klap eens even uit de school?
 • Het is inderdaad erg weinig geld voor een printer (geen wonder dat ze er geld op toe moeten geven…).


  Ik zou zelf liever meer voor de printer betalen en dat vervolgens de cartridges goedkoper zijn. Dat is voor het gevoel in ieder geval beter (200 euro voor een printer (om maar eens wat te noemen) is voor een consument beter te begrijpen dan 50 euro voor een cartridge lijkt me).

  Als je weinig print is het huidige 'systeem' overigens erg gunstig want je printer kost weinig en je verbruikt weinig dure inkt, dus de kostprijs per pagina is laag…

  Ik vind de verhoudingen in ieder geval te ver doorgeslagen. Het is belachelijk dat je net zo goed een nieuwe printer kan kopen als de cartridges op zijn.
  En dat kan de bedoeling van de fabrikant toch ook niet zijn aangezien ze op een printer toe moeten leggen? Als mensen dan ipv een nieuwe cartridge een nieuwe printer halen maken ze nog niet veel winst (alhoewel je inderdaad kleine cartridges bij zo'n nieuwe printer krijgt). Anders kunnen ze net zo goed de cartridges niet meer verwisselbaar maken. ;)


  Een cartridge is een verbruiksartikel en is bedoelt om steeds te vervangen als 'ie leeg is. De prijs moet ook in verhouding staan tot het apparaat vind ik (je koopt toch ook geen nieuwe auto als de tank leeg is?)…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.