Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk

Anoniem
oeroe
5 antwoorden
 • Ik zou zelf gaan voor de WD. Dat verschil in ata-100 vs ata-133 is er bij wd en maxtor alleen op papier. Als je echt iets sneller wilt, neem dan sata
 • ik ga een hele niuewe pc kopen om de nieuwste spellen te kunnen spelen maar ik twijfel over hard schijf. is het goed om een 8mb buffer schijf te kopen of is 2 mb ook goed
  ben nu namlijk van plan om de maxtorplus9, 80 GB 7200rpm ata133 8MB
  te kopen
 • De prestaties met 8 Mb zijn iets groter dan met 2 Mb maar om de nieuwste spellen te kunnen spelen is dat prestatieverschil te verwaarlozen, veel geheugen, een snelle processor en een geweldige videokaart zijn veel belangrijker. Het verschil tussen 2 Mb en 8 Mb bij het van schijf laden van een spel is nauwelijks merkbaar dus echt belangrijk is dit niet.

  Als het prijsverschil geen probleem oplevert kun je inderdaad voor de 8 Mb versie gaan maar voor het spelen van spellen is het niet noodzakelijk.
 • Waar merk je dan wel verschil in prestatie tussen een 2mb en een 8mb buffer schijf
 • [quote:c6806718c7="Kaz'Duzar"]Waar merk je dan wel verschil in prestatie tussen een 2mb en een 8mb buffer schijf[/quote:c6806718c7]Storagereview.com heeft daar een mooi artikeltje over:

  http://www.storagereview.com/php/tiki/tiki-index.php?page=BufferSizes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.