Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD 80gig is 13gig geworden

Anoniem
Teaser2
4 antwoorden
 • mijn maxtor HD was een 80gig schijf maar na het resizen en removen van partitities gaf die een crc error en nu wordt die herkent als een 13gig HD en is super super langzaam. in me bios staat wel gewoon 82gig. maar fdisk en andere proggies geven 13gig. heb al een low level format geprobeerd maar werkt niet. maxblast geeft een errorcode Y30S57 en zegt dat ik hem terug moet sturen.

  is er niet een programma waarmee ik de drive een factory reset kan geven ofzo zodat die weer gewoon herkent wordt als een 80 gig. heb scandisk al geprobeerd maar die was na 3 dagen pas op 46% dus die maar afgebroken.
 • Vermits je spreekt over FDISK moet je weten dat FDISK slechts schijven ondersteund tot 65 GB. Tot en met WinME.
  Een aangepaste FDISK kan je downen op de site van Microsoft.
  Je maakt daarna , of je vervangt op de opstartdiskette FDISK gewoon door de nieuwe versie. Daarna ondersteun je schijven tot 80 GB.
  Nog grotere schijven vragen minstens Win2000 of hoger.
 • Je kunt even hier kijken, baat het niet, het schaad ook niet.
 • Maxblast is een util om te partioneren etc.. Op dezelfde homepage hebben ze de utility Powerdiag (zo´n naam) Die downloaden, dubbelklik en mij maakt een bootflop. Daar kan je hd tests mee draaien. In de advanced functie kan je aangeven dat ie geconstateerde fouten moet proberen te repareren. Als de fout in je firmware is geslopen, dan herstelt ie het zo.
  SUcces ermee

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.