Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maximale HDD temperatuur?

Anoniem
Alexander Online
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik zou graag willen weten wat de temperatuur van een harddisk maximaal mag zijn voordat dat schadelijk kan zijn voor de schijf. Ik heb twee Maxtor 7200 rpm schijven, één van 40 GB en één van 80 GB. Als mijn PC net gestart is, zijn ze rond de 30 graden, na een paar uurtjes loopt dit op tot de 50 graden en vaak nog iets hoger. Ik voel er niet zo veel voor om een extra koeling erbij te plaatsen, tenzij dit echt noodzakelijk is. Wat vinden jullie?
 • 50 graden is prima te doen hoor, de mijne worden na verloop van tijd ook rond de 50/60 graden.
  Dat neemt niet weg dat als je meer cooling gaat aanbrengen de levensduur van de HD waarschijnlijk veel langer wordt.

  Maakt dus voor jezelf een afweging van de kosten.
  Meer cooling is (waarschijnlijk) langere levensduur, maar ook meer herrie.
  Geen cooling is vaak hogere temp in je kast dus andere onderdelen die daar weer last van kunnen krijgen, maar het kost je dan verder in ieder gaval niets.
 • Ik heb met een programmaatje gemeten hoe heet mijn hdd nou is. Ik heb een maxtor. Met het eerste programmaatje meet ik een temperatuur van 31 graden. Bij dit programmaatje staat dat de critical temp 41 graden is. Tweede programma meet precies hetzelfde. De pc staat nu op dit moment net 4 uur aan. (gemeten aan tijd van connectie internet) Het is denk wel aan te raden om er een cooler bij te plaatsen zoals wisja zegt.
 • [quote:23c5649f14="oeroe"]Ik heb met een programmaatje gemeten hoe heet mijn hdd nou is. Ik heb een maxtor. Met het eerste programmaatje meet ik een temperatuur van 31 graden. Bij dit programmaatje staat dat de critical temp 41 graden is. Tweede programma meet precies hetzelfde. De pc staat nu op dit moment net 4 uur aan. (gemeten aan tijd van connectie internet) Het is denk wel aan te raden om er een cooler bij te plaatsen zoals wisja zegt.[/quote:23c5649f14]

  heeft dit niet te maken welk merk erin zit de mijne een wd 30 gig
  heb ik gemeten met proggie van jou en de mijne heeft een schijf cooler en toch nog 51 gr dus mijn vermoeden is dat het per merk en grote van schijf afhankelijk is er is mischien een standaard voor temp van de schijven maar ik heb nog niet gevonden op web? :lol: :o :roll:
 • ja dat zal natuurlijk vast wel zo zijn dat het bij iedere schijf anders is.. maar 55 graden vind ik wel erg veel.. Het zal vast niet veel kwaad kunnen.. maar mijn systeem komt niet boven de 50 graden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.