Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Mogelijkheid DVD+R 2.4x speed te branden op 4X ?

J.A.Maurer
6 antwoorden
 • Hallo,

  Even een theoretische beschouwing, aangezien ik zelf geen 4X brander heb: is het mogelijk om 2.4x DVD+R te beschrijven op 4x ? Te meer omdat dit soms wel mogelijk is bij bepaalde merken CDR's (bijvoorbeeld op 32x terwijl er op de verpakking staat: 1-16x). Wie heeft hiermee ervaring mee ?
 • geen ervaring maar volgens mij kan het niet.

  Het voorbeeld wat je geeft is appels met peren vergelijken.
  Styel : De brander kan 32x en de cdr is 16x en dan kan je hem soms op 24x of 32x branden. Je bent wel gebonden aande max brandsnelheid van de de brander. In dit voorbeeld kan je dus niet op 48x branden als je een cdr van 48x speed erin doet.
  Dus zal het bij de dvd ook niet gaan.

  Wou dat het waar was. :wink:
 • ik d8 dat je allang dvd bakkers had die op 4 x bakten?

  En dus met zo'n brander zou dat eventueel wel moeten kunnen .. toch?

  voorop gesteld uiteraard dat je wel een dvd brander hebt die op 4 x kan branden …

  Veranderd verder niets voor de TS ofzo maar ben wel benieuwd of die branders al op 4 rennen nu …
 • Ja ze zijn er al lang die 4x DVD-branders en zelfs een 8x brander (Plextor). Dus mijn vraag is helemaal niet zo gek. Zegt NEC-1300A, de Sony DRU510A, de Liteon LDW-401S jullie niks ?. Dus bezitters van een van deze of andere 4x branders, graag uw ervaring of u in staat was om 2.4X media te branden op 4x en welk merk dit was.

  greeetz
 • Ik bezit de NEC 1100a. Deze kan 4x branden. Met 2.4 speed DVD+R's kan ik echter maximaal 2.4x branden. De software (Nero 5.5 en Ulead DVD MovieFactory 2) laat gewoon geen hogere snelheid toe.

  Blijkbaar luistert dit bij DVD nauwer als bij CD. Ook al staat bij CD-R inderdaad bijv. 16x, dan nog kun je vaak op een hogere snelheid branden. De brandersoftware laat dit dan ook toe. Overigens kan dat problemen opleveren, omdat soms gedurende het branden ineens een foutmelding kan ontstaan. De snelheid die op de verpakking staat is een gegarandeerde snelheid. Daarboven zijn de resultaten onvoorspelbaar.

  Wim.
 • Beste Mensen,

  Sinds gisteren een Liteon LDW-401S 4x brander aangeschaft en tot mijn verbazing brandt hij mijn multispeed DVD+R van het merk Platinum (volgens mij enkel geschikt voor 2.4X) vlekkeloos. Na het branden nog even met Nero CD/DVD-speed nog gecheckt op brand/leesfouten: twee kaarsrechte lijntjes in de grafiek (wel een klein wiebeltje in het begin). Hij brandt eerlijk gezegd mijn Platinum DVD+R multispeed schijfjes zelfs beter dan mijn vorige 2.4x brander, die vooral aan het einde van mijn schijfjes cyclic redundancy errors gaf met Nero CD/DVD-speed.

  Het merk Nashua 2.4x speed vind ik echt bral, die geven de meeste CRC-fouten. Maar dit merk Platinum vind ik qua prijs/kwaliteitsverhouding echt top (nu weet ik niet of deze multispeed schijfjes ook op andere 4x branders op 4x geschreven kunnen worden, graag uw ervaring ermee).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.