Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

diskettestation blijft draaien

6 antwoorden
  • hallo, mijn diskettestation blijft draaien zelfs zonder diskette erin,heb reeds verwijdert bij apparaatbeheer en opnieuw geinstalleerd maar het probleem blijft, kan er mij iemand helpen, is dit te repareren? thks bij voorbaat elios
  • Wat bedoel je met blijft draaien? Letterlijk dat je de motor de hele tijd hoort? Of alleen dat het lampje aan is? Heb je recentelijk nog iets in je hardware gewijzigd?
  • allebei, lampje blijft branden en het motortje blijft draaien, precies of deze contact blijft hebben, als men een diskette insteekt oet die toch ergens een contact aanraken om het motortje in gang te zetten, zou deze mss blijven hangen, en is dat te verhelpen? thks voor de reactie elios
  • De vraag of je wat in je hardware hebt gewijzigd is wel een goeie. Heb dat zelf ook wel eens gehad. Controleer eens of al je kabels in je PC wel goed zijn aangesloten en ook goed aangedrukt zijn. Natuurlijk kan het ook aan de FDD zelf liggen. Heb je al geprobeerd een diskette een flink aantal malen in en uit de FDD te doen? En heb je geen andere FDD bij de hand om te kijken of die het wel goed doet? Een nieuwe FDD kost natuurlijk geen vermogen, maar het is zonde als het daar niet echt aan ligt. Zou ook nog de flatcable zelf kunnen zijn. Wim.
  • Als je lampje blijft branden kan dat liggen aan het feit dat je de flatcable verkeerd-om hebt aangesloten. Vandaar ook de vraag of je iets veranderd had in je HW. Bij mijn weten blijft het motortje dan niet draaien (maar dat kan ik fout hebben). Probeer de drive in een andere PC of probeer een andere drive in jouw PC (zoals is voorgesteld door WeBe) indien je die mogelijkheden hebt. Als het om een simpel contactje gaat is dat wel te verhelpen, als er een foutje zit in de electronica van je drive wordt het een ander verhaal.
  • ALs je flatkabel verkeerd is aangesloten blijft alleen het lampje branden van je diskette drive. Dus niet je motortje... (had maand terug ook een kapotte diskette drive) Oja het is misschien beter en handiger om gwoon een nieuwe drive te kopen.. Kost je gwoon veel minder moeite en tijd dingen zijn 9 euro ofzo. :roll:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.