Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

scanner delen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • is het ook mogelijk om net als bij een printer een scanner te delen. ik heb namelijk thuis een scanner staat maar die wil ik op 2 computers kunnen gebruiken. weet iemand hoe dit kan?

  mzzl
 • Zoek eens op dit forum - de vraag is al tig keer voorbijgekomen…
 • ff wat reacties van een ander topic gekopieerd:

  1e:
  Heb een HP Scanjet 3570C binnen mijn Windows XP workgroup. Wil graag met beide machines gebruik maken van deze scanner, is dit mogelijk? Het betreft een USB scanner.

  2e:
  Alleen als de scannersoftware dit ondersteunt, en dat komt niet vaak voor.

  3e:
  In het algemeen is delen van een scanner niet mogelijk - het is ook vrij zinloos. Bij een gedeelde printer kan het papier er uitrollen zonder dat er iemand naast staat - bij een scanner MOET de gebruiker er bij zijn om het (volgende) velletje erin te leggen. Kortom, het ding moet gewoon naast je pc staan - en niet ergens anders aan een netwerk hangen!
  Je boft met de USB-aansluiting. Nou nog twee frontpaneeltjes met USB, dan kun je het ding, als de pc's op één kamer staan, gewoon oversteken. Best handig.

  4e (laatste):
  Het is idd zinloos.

  Als de computers toch al in een netwerk zitten, dan hoef je toch niet te delen? Kan je gewoon bestandje overzetten van ene computer naar andere…

  Jochem  wat ik me trouwens afvraag bij de antwoorden op dit topic is:
  als de 2 pc's nou naast elkaar staan?wat dan?
 • [quote:c37e5d5c38="computer_nerdo"]3e:
  In het algemeen is delen van een scanner niet mogelijk - het is ook vrij zinloos. Bij een gedeelde printer kan het papier er uitrollen zonder dat er iemand naast staat - bij een scanner MOET de gebruiker er bij zijn om het (volgende) velletje erin te leggen.[/quote:c37e5d5c38]Hmm, niet dat ik er behoefte aan heb, toch lijkt het me soms best handig om de kopietjes gelijk naar de goede computer te sturen. ALs dit via een programma op de ene computer en een druk op de knop op de scanner kan, dan lijkt het me best handig. Tenzij ik dus van alles en nog wat moet instellen dan is de lol er snel af. Het is wel zo dat in een leslokaaltje met bv 6 computers het extra geloop wel meevalt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.