Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ati 9600pro instabiel

Anoniem
khuls86
5 antwoorden
 • hallo,

  poosje terug heb ik een nieuwe kaart gekocht. nadat de kaart geinstaleerd was krijg ik het systeem niet meer stabiel. heb last van strepen op het scherm en de machine crasht binnen 5 minuten en direct wanneer ik games of benchmarks probeer te draaien. dat systeem bestaat uit een asus A7V8x, 2400+ athlon, club3d 9600 pro en windows 2000pro SP2. ik heb de referentie drivers geprobeerd en daarna nog catalyst drivers 3.1 , 3.4 en de nieuwste 3.7 Ook heb ik het moederbord geflasht naar de nieuwste bios maar ik krijg hem niet stabiel.

  het vreemde is, ik heb ook een ati 9000pro en die werkt WEL met alle bovenstaande combinaties, geen enkel probleem. ik heb de 9600pro in een ander systeem gedrukt (asus A7v, athlon 800, w2k) en daar blijft ie wel stabiel. Daar kan ik benchmarken en de kaart net zolang onder druk zetten als ik wil maar blijft ie gewoon goed werken.

  ik heb naar mijn weten alles geprobeerd om die kaart op de 2400+ aan de praat te krijgen maar het lukt me niet. mijn gok is dat het een soort compatibiliteits probleem is tussen de kaart en het moederbord (ondanks de nieuwe bios) of dat het een andere onbekende oorzaak heeft.

  heeft iemand zo'n soort verhaal eerder gehoord of heeft iemand een idee wat ik nog zou kunnen proberen? alle hulp is meer dan welkom want ik weet het niet meer.

  Marc Herwijnen
 • Kan het niet aan de ventilatie in de kast met het A7V8x mobo liggen? Wie weet geeft die club3dkaart wel veel meer warmte af dan de ATIkaart.
 • Voeding? wat voor voeding zit er in?
 • Idd, de voeding kan best wel eens wat probs gaan opleveren als je gaat belasten. Hoeveel wat is hij? 300 is toch wel het minimaal denk ik.
 • nee, ligt niet aan voeding. alle asus borden hebben tools die constant de stroomvoorziening in de gaten houd. is stabiel. (Heb trouwens een 300 watt bigtower) warmte kan het ook niet zijn want onder en boven de kaart is genoeg ruimte vrij. het is de 9500pro die zoveel hitte produceert (vanwege de extra voeding). bedankt voor het meedenken in ieder geval maar dit is het niet.

  marc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.