Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[touchpanel PC] Wat doe je ermee?

Anoniem
Captain_Kansloos
6 antwoorden
 • Beste medeforummers,

  Van mijn buurman heb ik onlangs een goedwerkende industriële Allen Bradley Touchpanel PC gekregen. Het is een kast van (gokje) bxhxd 75x60x50cm. De Specs zijn als volgt:

  - P1 200 Mhz (Non-MMX volgens mij)
  - 32 MB SIMM
  - 2MB PCChips onboard video kaartje
  - 4 GB Western Digital IDE schijfje
  - x-speed CD rom drive
  - Flopdrive
  - 15"(?) Touchscreen monitor

  Ik moet 'm nog open schroeven om te kijken wat er precies in steekt.

  Op zich een leuk ding, maar ik heb eigenlijk 1 probleem: wat ga ik er precies mee doen? Heeft iemand een leuk idee om van dat ding een praktisch apparaat te maken?
 • Geen idee, wat ik mij erbij moet voorstellen. Wel frappant, dat ik gisteren voor het eerst kennis heb mogen maken met het fenomeen industrieele computer, er staan/hangen onder het werkblad, 2 van deze exemplaren op mijn werkplek.
  Wat te denken van een electronische agenda, op een centrale plek, zodat afspraken mogelijk ook op elkaar kunnen worden afgestemd. In een gezin mogelijk een optie :wink:
 • Hij ziet er ongeveer als deze uit:

  [img:fb2e0cc071]http://www.ab.com/versaview/images/6181P_1000P.jpg[/img:fb2e0cc071]

  Tja, een agenda. Ik heb nog geen dermate overbezet schema dat ik een touchpanel PC als centrale agenda in de huiskamer moet gaan plaatsen. Toch bedankt voor het meedenken.

  Trouwens voor de duidelijheid; De flopdrive/CD-romspeler zitten aan de [b:fb2e0cc071]achterkant[/b:fb2e0cc071] van het apparaat. Da's dus niet de optimale plaats voor dagelijks gebruik
 • kan ook met andere programma kijk maar eens bij het CWI op de vacature afdeling staan er ook een stel en ook bij de bijenkorf.
  Best leuk krijg je een echte virus omdat de gene voor je vieze handen had.
 • Bij een kledingzaak gezien dat ze zo'n ding voor de kleintjes hadden en virtueel konden tekenen en kleuren, misschien een idee??
 • Ja, dat is het probleem met taakgerichte apparatuur. Deze pc is ideaal om machines te bedienen. Je hebt geen grote panelen met knoppen nodig, alles komt menugestuurd op het scherm. Bevallen de knoppen niet, dan is een aanpassing van het programma voldoende. Je ziet ze tegenwoordig ook veel in winkels, bijvoorbeeld bij de Edah, waar je zo'n klantenkaart in kunt stoppen. Als je zelf niet zo'n doel hebt, kun je er niet veel mee. Anders dan gewoon als tweede peeceetje gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.