Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAID ook mogelijk met 2 totaal verschillende schijven?

None
22 antwoorden
 • Is RAID [b:f65e488885]0[/b:f65e488885] ook mogelijk met 2 totaal verschillende schijven?

  Ik heb exra HD ruimte nodig dus dacht ik laat ik op de HCC nu eve 2 extra HDD's kopen. Maar moeten ze dan precies van hetzelfde merk en groote zijn?

  EDIT: Geweizigd na opmerkingen.
 • RAID moet sowieso met dezelfde groote schijven worden gebruikt. Nogal logisch eigenlijk, omdat er naar twee schijven tegelijk wordt geschreven. Bij een 40 en een 80 GB schijf zou er dan al bij 40GB gestopt worden. (In Theorie dan)

  Of het ook precies hetzelfde merk moet zijn weet ik niet 100% tegen, maar ik dacht van wel.
 • Dus ik kan niet zomaar 2 schijven kopen? Ze moeten minimaal dezelfde RPM en grootte hebben?

  Weet iemand ook of je hetzelfde merk moet hebben?
 • Sommige raid controllers ondersteunen ook JBOD, wat een acroniem is voor just a bunch of disks. Daarmee zou het wel moeten kunnen. Voor RAID 0 (striping) moet je liefst identieke schijven hebben. Maar het blijft natuurlijk riskant. Waarom zet je de disk er niet gewoon naast?
 • Hoezo:"er gewoon naast"?

  Ik heb RAID op mijn mobo zitten en ik kom ruimet te kort dus dscht ik, ik zal um eens gaan gebruiken. Maar mijn buget is niet ontoereikend dus daarom wouw ik op de HCC gewoon 2 redlijke schijve kopen.

  Maar dat wordt nu dus wat lastiger! :P :cry:
 • [quote:9e2d388d59="General X"]Hoezo:"er gewoon naast"?Ik heb RAID op mijn mobo zitten en ik kom ruimet te kort dus dscht ik
  [/quote:9e2d388d59]

  Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.
  Misschien moet je eens even op dit forum gaan zoeken naar informatie over raid.

  (toch nog ff klein antwoord: Nee schijven hoeven niet van dezelfde groote te zijn, maar de grootste wordt net zo klein als de kleinste.
  Mocht je toch 2 bijna even groote schijven hebben (bijv een 120 GB IMB en een 120 GB Maxtor) dan werkt het ook gewoon.
  Maar ideaal en om problemen te verkomen kun je beter gewoon 2 schijven van dezelfde fabrikant kopen en van dezelfde groote.
 • Je kunt de RAID controller natuurlijk ook instellen als een 2e IDE-controller.
  Hier zou genoeg info over te vinden moeten zijn :wink:
 • [quote:ce886e834b="Black Shadow"]Je kunt de RAID controller natuurlijk ook instellen als een 2e IDE-controller.
  Hier zou genoeg info over te vinden moeten zijn :wink:[/quote:ce886e834b]Nou vertel mij dan maar waarop ik moet zoeken. In mijn speciale boekje (MSI) Over RAID staat daar niks over in. Of het moet anders beshreven staan.
 • [quote:2035150ba5="Wisja"][quote:2035150ba5="General X"]Hoezo:"er gewoon naast"?Ik heb RAID op mijn mobo zitten en ik kom ruimet te kort dus dscht ik
  [/quote:2035150ba5]

  Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.[/quote:2035150ba5]
  Idd, RAID gebruik je niet als je opslagruimte tekort kom.
  Integendeel zou ik haast zeggen. :lol:

  Het is meer bedoelt voor sneller wegschrijven/lezen van data of voor meer veiligheid voor de data.
 • [quote:a23852c81d="General X"][quote:a23852c81d="Black Shadow"]Je kunt de RAID controller natuurlijk ook instellen als een 2e IDE-controller.
  Hier zou genoeg info over te vinden moeten zijn :wink:[/quote:a23852c81d]Nou vertel mij dan maar waarop ik moet zoeken. In mijn speciale boekje (MSI) Over RAID staat daar niks over in. Of het moet anders beshreven staan.[/quote:a23852c81d]
  Misschien zou je eens op internet kunnen kijken bij de fabrikant van je mobo, MSI dus…
  ooit al eens van de zoekfunctie gehoort? :wink:
 • Ik heb wat geld over dit jaar, voor computeruitgaven, en nu heb ik te weing ruimte op mijn schijf. Aangezien ik toch RAID heb; waarom het dan niet gebruiken? Als ik op de HCC 2 schijven voor een aardig prijsje op de kop kan tikken is dat toch mooi megnomen? Wordt die RAID optie waarvoor ik toen betaald heb toch nog gebruikt.
 • [quote:3259ba4d9b="Black Shadow"]Misschien zou je eens op internet kunnen kijken bij de fabrikant van je mobo, MSI dus…
  ooit al eens van de zoekfunctie gehoort? :wink:[/quote:3259ba4d9b]Nou vertel mij maar eens op welk(en) WOORD(EN) ik moet zoeken. De handleiding op de MSI site heb ik ook in boek vorm dus die heb ik al doorgelezen, en zoals ik al zij ook het speciaal bijgeleverde boekje over de RAID controller.
 • Ik begrijp nog steeds niet waarom je perse je RAID controller wilt gebruiken.
  Dat lost je probleem met te weinig schijfruimte niet direct op als je er een schijf bijzet.
 • Over welk type moederbord heb je het?
 • [quote:66aca26ad2="General X"]Ik heb wat geld over dit jaar, voor computeruitgaven, en nu heb ik te weing ruimte op mijn schijf. Aangezien ik toch RAID heb; waarom het dan niet gebruiken? Als ik op de HCC 2 schijven voor een aardig prijsje op de kop kan tikken is dat toch mooi megnomen? Wordt die RAID optie waarvoor ik toen betaald heb toch nog gebruikt.[/quote:66aca26ad2]

  Lees nou eerst eens wat raid precies inhoud, want je schijnt het echt niet te begrijpen.
  Jij wil gewoon een extra harde schijf (of meerdere) omdat je meer ruimte nodig hebt.
  Nogmaals dat staat volledig los van raid….
 • Nogmaals IK WEET WAT RAID IS EN INHOUD!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

  Julie hoeven daar geen uitleg over te geven. Ik wou/wil gewoon info of je perse 2 exact dezelfde schijven moet gebruiken.

  Als ik er op de HCC geen 2 kan vinden koop ik er ook gewoon 1. Maar Het zit toch op mijn moederbord en als ik dan 2 schijven kan vinden is de snelheids winst toch mooi megenomen? Als ik dan een nieuw systeem koop kan ik die 2 schijven toch mooi mee overnemen. De meeste moederborden hebben tegenwoordig of ATA of S-ATA RAID dus dat moet dan ook nog wel zijn. (S-ATA naar IDE converters heb je ook!!)

  AUB alleen zinnige antwoorden! En AUB niet in de trant van "Je snapt het echt niet" of "Informeer jezelf eerst een goed!" DAAR BEN IK TOCH MEE BEZIG de info die ik niet wist vraag ik aan julie! Daar is dit forum toch voor!
 • Wat je kan doen is de nieuwe harddisk op de raid controller aansluiten, en dan definieren als een stripe, [b:1378328640]met 1 HD![/b:1378328640]. Dat werkt. Heb het zelf maanden gedraaid op een msi K7T Turbo-R.
 • [quote:ccd0a2656d="General X"]Nogmaals IK WEET WAT RAID IS EN INHOUD!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
  [/quote:ccd0a2656d]

  Het spijt me dat ik je op die manier heb beledigd, dat was zeker niet mijn bedoeling.

  Maar ik (en ook denk ik nog anderen) heb echt nogsteeds het idee dat je gewoon een extra hardeschijf wilt en dan is je openingstekst gewoon niet correct.
  Je schrijft elke keer dan je meer ruimte nodig hebt en daar de raid controller voor wilt gebruiken.
  Daar is reeds antwoord op gegeven dat dat gewoon mogelijk is.
  Maar wat ik niet snap (en gezien de posts ook anderen) is dat je daarvoor persé die raid controller voor wilt gebruiken.
  Kijk als je een RAID 0 array wilt maken zet dat er dan gewoon bij….
  Waarom niet gewoon aan de al aanwege IDE poorten, daar kun je ook gewoon 4 apparaten aan hangen.

  Nogmaals mijn excusses.
 • Ik wil het niet perse maar daarvoor ben ik dit topic niet gestart. Ik wil gewoon info als ik het ga doen. Ik weet het nog niet 100% maar al wel 95%, dus. Maar ik bedoel inderdaad RAID 0.

  Maar aangezien er veel wordt geroepen dat dat niet veilig enzo is en dat ej beeter RAID 1 kan pakken. Maar is het risico echt zo groot? Dat er een crasht? Meer als Downloads en Backups komen er niet op te staan dus het maakt niet zoveel uit.

  ([i:f9988665ef]Ik heb de openingsteks geweizigd.[/i:f9988665ef])
 • [quote:9bf1dab10b="Wisja"]
  Maar ik (en ook denk ik nog anderen) heb echt nogsteeds het idee dat je gewoon een extra hardeschijf wilt en dan is je openingstekst gewoon niet correct.
  Je schrijft elke keer dan je meer ruimte nodig hebt en daar de raid controller voor wilt gebruiken.
  Daar is reeds antwoord op gegeven dat dat gewoon mogelijk is.
  Maar wat ik niet snap (en gezien de posts ook anderen) is dat je daarvoor persé die raid controller voor wilt gebruiken.
  [/quote:9bf1dab10b]
  Idd, dat maakte ik er ook uit op.

  //General X
  Je hoeft niet zo te schreeuwen, we proberen je alleen maar te helpen, maar dan moet je zelf ook wel duidelijk zijn wat je wilt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.