Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Testprogramma voor geheugenkaart?

Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Gisteren had ik voor een 2e keer een probleen met mijn CF 256MB Dane-Elec geheugenkaartje in mijn Canon G3 camera. Bij het lezen van een bepaalde foto zie ik de melding 'Corrupte data'. Ik kan wel de datum en foto nummer informatie zien wanneer ik daarom vraag. Via de USB kabel is het ook niet mogelijk die bepaalde foto te selecteren of te bekijken. Het formaat klopt niet(?). Als ik vervolgens alle foto's download van het kaartje, dan staat de probleem foto er ook bij 8), de inhoud lijkt ook okay. Nu wil ik dus zeker weten of dit probleem wordt veroorzaakt door de geheugenkaart of met de combinatie geheugenkaart-fototoestel. Weet iemand of er goed e test software daarvoor bestaat die bitsgewijs het kaartje kan testen?
  Het Dane-Elec kaartje zou 10 jaar garantie hebben, dus als die kapot is, dan wil ik wel een andere.

  In het draadje over Verschil tussen Sony en Sandisk? had ik er al iets over gezegd, alleen hoort deze vraag daar niet thuis.
 • Als in mij fototoestel een kaartje zit waar een foto op staat waarvan het formaat anders is of waarvan bepaalde bestands informatie gewijzigd is, zegt mijn camera ook "unknown image".

  Dus ik denk dat er iets gewijzigd is aan de het jpg bestandje :roll:

  Mischien is dit wat:[quote:740b8aeb02="Publisher op Download.com"]MediaRECOVER helps you repair files that are unusable due to the following: Corruption due to the card being pulled out while the camera is on Corruption due to turning the camera off during a write process Inadvertent camera/computer shutdown Data corruption to critical areas Formatting and using between different cameras/computers Other events that could cause damage to data[/quote:740b8aeb02]Link: http://download.com.com/3000-2248-10188804.html?tag=lst-0-4
 • [quote:8bdc475a52="Bram Riezebosch"]Als in mij fototoestel een kaartje zit waar een foto op staat waarvan het formaat anders is of waarvan bepaalde bestands informatie gewijzigd is, zegt mijn camera ook "unknown image".
  [/quote:8bdc475a52] Tja, dat zou kunnen, alleen is het zo dat ik zeker weet dat mijn camera het kaartje heeft geformatteerd. Tot dat het probleem zichtbaar werd, heeft het kaartje onafgebroken in het toestel gezeten.
  Zondag heb ik een aantal foto's gemaakt. Een klein aantal heb ik met de camera zelf gewist. Maandag heb ik hetzelfde gedaan. Tijdens het bekijken zag ik de foutmelding dat uiteindelijk betrekking bleek te hebben op 1 foto. Gisteravond was ik pas in staat de inhoud van het kaartje op de computer te bekijken. De foto heb ik met de standaard software kunnen inlezen, dus dat is nu het probleem niet meer.
  Ik ben nu op zoek naar de oorzaak. Of het kaartje is niet goed, of mijn camera kan niet met het kaartje overweg, of de camera is niet in orde of er gaat wat anders fout.

  De inhoud van het kaartje is beschikbaar. Die heb ik bewust nog niet gewist, als bewijs dat de "fout" optreedt. Als een testprogramma het kaartje goedkeurt, dan is de kans zeer groot dat mijn "Canon G3" de schuldige is. Alleen stel je voor hoe ik de winkel en de fabrikant daarvan kan overtuigen.
 • Je kan geen conclusies trekken todat je er mee gaat testen.

  Doe jouw dane-elect kaartje in een andere camera, en zie wat er gebeurt.

  Doe een ander dana-elect kaartje in jouw camera, en zet d.m.v. de verkenner weer dezelfde bestanden al op andere kaartje erop..

  Misschien heb je hier wat aan. in ieder geval suc6!
 • [quote:6f477b4476="veryspace"]Doe jouw dane-elect kaartje in een andere camera, en zie wat er gebeurt.[/quote:6f477b4476] Die camera heb ik niet tot mijn beschikking. Verder heb ik de genoemde fout in 5 maanden 2x opgemerkt. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een bit-test van het geheugenkaartje. Dat is iets wat echt getest kan worden.
  [quote:6f477b4476="veryspace"]Doe een ander dana-elect kaartje in jouw camera, en zet d.m.v. de verkenner weer dezelfde bestanden al op andere kaartje erop..![/quote:6f477b4476] Ik kan de informatie op een 128MB kaartje plaatsen. Als het dan wel leesbaar is dan weet ik ietsjes meer. Of een conflict of een defecte geheugenkaart. Zelf zat ik ook te denken aan fragmentatie. Heel misschien dat het fototoestel niet alles kan lezen. Blijf ik zitten met het Windows leesprobleem van het betreffende bestand.
  Via een internet search zag ik dat het te snel omschakelen van foto-naar display mode, de ellende zou veroorzaken. Ik vind dat zeer vreemd. Maar ja, als het waar is, en dat zou best kunnen, dan ligt het dus aan het toestel zelf.
 • [quote:8d44864b57="Hans.Vosman"]Via een internet search zag ik dat het te snel omschakelen van foto-naar display mode, de ellende zou veroorzaken.[/quote:8d44864b57]Of dat de camera tijdens het saven van het jpg'tje uitgedaan is of uitgevallen is door lege batterijen.

  Als het 2 keer in de 5 maanden gebeurt dan zou ik zeggen, ja dat kan wel eens gebeuren, dat de camera soms een foutje maakt tijdens het opslaan.
  Echter als het een dure kwaliteits camera is, of het gebeurt vaker dan zou ik de camera laten bekijken door de leverancier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.