Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vergelijking toetsenbord

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik zit te twijfelen tussen twee toetsenborden. Niet zozeer om alle poespas wat de een heeft, en de ander niet, maar gewoon om de werking. Ik zit te twijfelen tussen de volgende twee:

  Logitech Cordless Desktop Deluxe Optical

  [img:e17d37e8c0]http://www4.alternate.nl/prodpic/450x450/n/ntzl36.jpg[/img:e17d37e8c0]

  Cordless Desktop MX

  [img:e17d37e8c0]http://www4.alternate.nl/prodpic/450x450/n/ntzl37.jpg[/img:e17d37e8c0]

  Mij voorkeur gaat naar de eerste, vooral om de zachtere prijs. Maar is dit verder een goed toetsbord/muis? Reageert de muis goed, zijn er geen vertragingen?
 • Je bent nu 1 topic geopend voor je gehele PC, daarna nog 1, daarna 1 voor je videokaart. Nu 1 voor je toetsenbord, nog 1 voor het geheugen, nog 1 voor de DVD-RW. In totaal 6 nieuwe topics voor 1 nieuwe PC. Niet een beetje te veel van het goede?

  On topic: ik zou voor de Cordless desktop MX gaan.
 • het zijn beiden zeer goede toetsenborden ik weet verder niet veel verschil te noemen tussen bijden, muisberijk enz. zal wel goed zitten (ik neem aan dat je niet 5 meter ofzo van je beeldscherm af wilt zitten?)
  het gaat er dus eigenlijk alleen om welke je het mooist vindt en welke het meeste tik geluid maakt bij het toetsen (is naar mijn idee ook wel belangrijk)
 • Indien je graag spellen speelt op je PC, en dan met name snelle aktiespellen, moet je rekening houden met de sampling rate van je muis. Bij de meeste draadloze muizen ligt die rond de 50~60 hertz. Dat is voor een fanatieke gamer doorgaans onvoldoende. De MX doet het wat dat betreft een stuk beter: 125 hertz (alleen via USB). Ook vind ik de ergonomie van de MX700 erg goed, maar dat zal van persoon tot persoon verschillen.
  Verder heeft de MX een ingebouwde oplaadbare batterij. De muis wordt opgeladen door hem in de houder te plaatsen. Die andere muis gebruikt toch normale batterijen? Die hebben meestal de onhebbelijke gewoonte om de geest te geven op het moment dat je ze het hardst nodig hebt :)
 • ik heb zelf de mx set, alleen dan een draadje aant toetsenbord :) muis wel draadloos… werkt perfect! muis is erg lekker! dat andere toetsenbord verschilt niet veel, maar de mx-motor is erg goed vergeleken met een gewone optische muis
 • [quote:d59080117c="Arwen"]Ik zit te twijfelen tussen twee toetsenborden. Niet zozeer om alle poespas wat de een heeft, en de ander niet, maar gewoon om de werking. Ik zit te twijfelen tussen de volgende twee:

  Logitech Cordless Desktop Deluxe Optical

  [img:d59080117c]http://www4.alternate.nl/prodpic/450x450/n/ntzl36.jpg[/img:d59080117c]

  Cordless Desktop MX

  [img:d59080117c]http://www4.alternate.nl/prodpic/450x450/n/ntzl37.jpg[/img:d59080117c]

  Mij voorkeur gaat naar de eerste, vooral om de zachtere prijs. Maar is dit verder een goed toetsbord/muis? Reageert de muis goed, zijn er geen vertragingen?[/quote:d59080117c]wordt het niet tijd dat je zelf eens naar een goede pcboer gaat.
  het is flink irritand om maar over een ding te OH je in de toekomst te kopen pc.
  voor dat je alles hier heb uit gemolken, met je vragen over is dit beter of dat enz enz .
  zijn de in de toekomst te kopen onderdelen flink verouderd.
  dus koop die troep en begin dan eens een ander topic over breien >dammen of> psv < of zo :evil:
 • Ik heb zelf de MX maar met draad en een Cordless Optical Trackball ook van Logitech. De Deluxe optical ziet er een stuk strakker uit maar de MX is mischien wat degelijker.

  Maar als ik jouw was zou ik gewoon kijken welke ik het mooiste vond en die dan nemen.
 • Heb zelf ook MX 700 en die ligt écht lekker in de hand. En ook oa foward/back knop vind ik erg prettig werken. Dus ik raad je de MX aan.
 • waarom draadloos?? ga je presentaties geven waarbij je 4 meter van je PC moet staan?
 • Er zijn niet veel goede toetsenborden - maar als je er een zoekt heb ik een tip: leg het toetsenbord over de knie en probeer het te buigen. Als het breekt, kun je het weggooien; buigt het, dan is het iets beter maar heeft het geen staalplaatbodem; geeft het geen millimeter mee dan kun je het gerust kopen. Mits er niet teveel van die gekke knopjes opzitten, want tegen de tijd dat het volgende OS uitkomt zullen ze er vast geen nieuwe driver meer voor schrijven…
 • nou ik hou het fijn op qware bordjes van 11 euro bij de kijkshop

  met draad …

  Maar niets typt lekkerder, en ik heb er wat gehad de laatste jaren
 • Ja, is wel handig als je boos bent, kan je hem wel uit het raam gooien. Of moet je dan een draadloze hebben? Vliegt ie beter uit het raam :p
 • Had ik altijd een probleem mee, Mr Snooby: ben er achter gekomen dat je twee toetsenborden nodig hebt als je dubbel glas hebt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.