Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe DVDWriter, DVDROM en 2 harde schijven verdelen over 2 ID

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik wil mijn DVDWriter aansluiten terwijl ik al een DVDROM en 2 harddisks heb. Heb 2 IDE poorten (lintkabels). Wat moet ik bij elkaar aan de lintkabel hangen?
  Iemand zegt; nooit de DVDBrander en de DVDROM bij elkaar hangen, want die storen elkaar. Is zelfs een melding vanuit Nero.
  Iemand zegt; nooit een langzame DMA33 DVD met een snelle harddisk samen, want de harddisk gaat dan ook op de langzame snelheid draaien.
  Iemand zegt; zet de DVDBrander op de andere kabel dan de harddisk waarvan je de data haalt. Dan hebben die beide de volle capaciteit van de poort.

  Wie heeft er gelijk?
  En wie moet ik master en wie slave maken? Of gewoon die aan het einde van de kabel de master maken?
 • Je moet de DVD Brander en de DVDROM samen op één IDE kabel hangen. Naar mijn weten veroorzaakt dit geen fouten. Ik zou de Brander dan master maken.

  Het is idd zo dat als je een CD-ROM station naast je HD laat draaien dat de performance van de HD dan achteruit gaat.
 • [quote:c4544d4312="Ralph Bertram"]Iemand zegt; nooit de DVDBrander en de DVDROM bij elkaar hangen, want die storen elkaar.[/quote:c4544d4312]

  Zoals Heiden al zei: dit veroorzaakt geen fouten…
  Wat die persoon misschien bedoelde is dat net als bij een cd-brander, als je on-the-fly (direct van cd naar cd) wilt branden, en de brander en lezer op dezelfde kabel zitten, dat het eerder fout gaat…

  Maar ik denk dat je met een dvd-brander eerder vanaf je HD zal branden, dus inderdaad zoals Heiden zei: de dvd-brander en dvdrom op 1 kabel (secundary) en dan de HD's op de andere (primary)…
 • [quote:3c975f0d0c="Ralph Bertram"]Ik wil mijn DVDWriter aansluiten terwijl ik al een DVDROM en 2 harddisks heb. Heb 2 IDE poorten (lintkabels). Wat moet ik bij elkaar aan de lintkabel hangen?
  Iemand zegt; nooit de DVDBrander en de DVDROM bij elkaar hangen, want die storen elkaar. Is zelfs een melding vanuit Nero.
  Iemand zegt; nooit een langzame DMA33 DVD met een snelle harddisk samen, want de harddisk gaat dan ook op de langzame snelheid draaien.
  Iemand zegt; zet de DVDBrander op de andere kabel dan de harddisk waarvan je de data haalt. Dan hebben die beide de volle capaciteit van de poort.

  Wie heeft er gelijk?
  En wie moet ik master en wie slave maken? Of gewoon die aan het einde van de kabel de master maken?[/quote:3c975f0d0c]

  Bij veel een-op-een dupliceren van dvd/cd's zou ik gaan voor de volgende oplossing:
  IDE 1: Harde schijf (boot) + DVD-rom (schijf als master);
  IDE 2: DVDwriter en een harde schijf op een IDE (DVDwriter als master)
  Bij het dupliceren stuur je dan niet alle data over een IDE-flatcable.

  Suc6 :lol:
 • Probleem is wel het feit dat bij veel IDE-kabels de connectoren heel kort bij elkaar zitten. Ik zelf heb een Lian-Li kast waar de harde schijven onderaan in een uitschijfbaar bracket zitten. Met veel moeite en zeer strakke kabels kan ik met een IDE-kabel een harde schijf (helemaal onderaan) en mijn CD-writer (bovenaan, zelfs niet te hoog !) met elkaar verbinden. Zelfs bij extra lange ATA-133 kabels is de afstand tussen de twee connectoren voor schijven relatief (te) klein.
 • HD Master, cd-dvd rom slave op Prim Master.

  Brander als master op sec ide en hd als slave.

  Alle courante mobo's van pakweg de laatste 2-3 jaar werken de ide kanalen onafhankelijk van elkaar. Dus dat een cdrom de HD vertraagt
  is iets uit het oude pc tijdperk.
 • Waarom kiezen jullie er allemaal voor om de DVD-brander als master aan te sluiten? Komt hij dan beter aan de beurt dan als die slave is?
 • de reden komt oa uit het verleden. (kans op fouten reduceren) Er zijn fabrikanten die het in de instructies ook aanbevelen als Master.

  Verder : het is geen verplichting. Je kan hem hem ook als slave aanlsuiten, de dma uitzetten etc..
 • Ik heb eenzelfde soort situatie (2 maal HD; 1 maal DVD+/- RW en 1 maal CD-RW). Na het testen bevalt bij mij de volgende situatie:
  IDE 1: beide harde schijven
  IDE 2: primair de DVD writer ; secundair de CD-RW

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.