Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[Voeding] Probleem

Hercul3s
12 antwoorden
  • Ik heb net mijn pc half uit elkaar gehaald om 2 nieuwe fans en een fancontroller te installeren, maar als ik nu mijn stroom in de voeding plug en het aan / uit knopje van de voeding op aan zet geeft deze een "dzzt" geluid. Eenmalig, en hierna doet hij niks meer.

    Het gaat niet om een el cheapo voeding, maar een 340 Watt Chieftec. Kan het zijn dat de voeding het niet trekt ofzo? Hier is wat ik in mijn kast heb zitten en wat stroom neemt:

    [list:8df6c70a12]
    [*:8df6c70a12]1x Hdd Maxtor 13 GB 5400 Rpm
    [*:8df6c70a12]1x Hdd Maxtor 20 GB 7200 Rpm
    [*:8df6c70a12]1x Lite-On 40x CD-ROM Drive
    [*:8df6c70a12]1x Lite-On 40x24x40 CD-ReWriter

    [*:8df6c70a12]2x Rounded IDE cable + Neon String
    [*:8df6c70a12]1x UV Lamp (30cm)
    [*:8df6c70a12]1x Fancontroller (Zit display in wat stroom neemt)
    [*:8df6c70a12]4x 80mm Fan
    [*:8df6c70a12]1x 120mm Fan
    [/list:u:8df6c70a12]
    Kan hier een probleem uit voortkomen of niet?
  • [quote:fe3e86a714="Hercul3s"] Kan het zijn dat de voeding het niet trekt ofzo? [/quote:fe3e86a714]
    ik denk dat jou voeding dat makkelijk aan kan
    340 watt van een hoog kwaliteit merk moet voldoende zijn voor vrijwel elke moderne pc op dit moment
  • Hmja, maar enig id wat het dan is?
  • haal die fans+controller es los en kijk dan eens of het wel werkt
  • Heb 't net gedaan, heb hd's + fancontroller + cd rom speler + writer eruit gehaald, maar hij doet nog steeds niks :(

    Maar als ik zegmaar een tijdje wacht en em dan weer aanzet, dan geeft ie een paar keer zo'n vaag tikkend geluid en na 4/5 keer stopt ie dan.

    Ik zal em misschien even openmaken en kijken of er iets fucked is.
  • [quote:d33b61738a="Hercul3s"]Ik heb net mijn pc half uit elkaar gehaald om 2 nieuwe fans en een fancontroller te installeren, maar als ik nu mijn stroom in de voeding plug en het aan / uit knopje van de voeding op aan zet geeft deze een "dzzt" geluid. Eenmalig, en hierna doet hij niks meer.

    Het gaat niet om een el cheapo voeding, maar een 340 Watt Chieftec. Kan het zijn dat de voeding het niet trekt ofzo? Hier is wat ik in mijn kast heb zitten en wat stroom neemt:

    [list:d33b61738a]
    [*:d33b61738a]1x Hdd Maxtor 13 GB 5400 Rpm
    [*:d33b61738a]1x Hdd Maxtor 20 GB 7200 Rpm
    [*:d33b61738a]1x Lite-On 40x CD-ROM Drive
    [*:d33b61738a]1x Lite-On 40x24x40 CD-ReWriter

    [*:d33b61738a]2x Rounded IDE cable + Neon String
    [*:d33b61738a]1x UV Lamp (30cm)
    [*:d33b61738a]1x Fancontroller (Zit display in wat stroom neemt)
    [*:d33b61738a]4x 80mm Fan
    [*:d33b61738a]1x 120mm Fan
    [/list:u:d33b61738a]
    Kan hier een probleem uit voortkomen of niet?[/quote:d33b61738a]

    Wat zit er, naast bovenstaande onderdelen, nog meer in je pc? Ik bedoel moederboard, cpu en videokaart. Verder lijkt mij dat jouw voeding gewoon 'fucked' is en dat je toe bent aan een nieuwe. Mijn chieftec voeding is ook een keer stuk gegaan, van de ene op de andere dag deed hij niks meer….
  • Hmja, misschien heb je wel gelijk. Moet ik em maar even los schroeven en terug brengen naar de winkel ofzo. Heb nog wel een oude el cheapo voeding liggen. Misschien dat ik daarmee iets kan :)
  • Als je nog een el cheapo voeding hebt liggen, kun je ff testen of de pc daar wel mee werkt. Het lijkt me een zeer rare zaak dat een voeding het niet trekt als je een paar fans toevoegt. Ik ga er van uit dat alle kabels goed aangedrukt zijn?
  • :oops: *ahem*

    Het bleek dat alle kabels loshalen en vervolgens alles er weer in zetten genoeg was om em weer te laten werken :)
  • dat is blijkbaar ook een methode…. zat blijkbaar toch een kabeltje los…
  • idd :roll:
  • Al eens gekeken of de voeding niet op 110 volt ingesteld staat? Dit is al de oorzaak van veeeel problemen geweest! :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.