Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hoeveelheid geluid van een pc

Hans.Vosman
6 antwoorden
  • Op het netwerk van het kantoor waar ik werk, heb ik een HP workstation, type PC 42. Het volume van dit kleine apparaat is ongeveer 4 keer kleiner dan mijn pc thuis. Dit HP-apparaat is heerlijk stil, je hoort hem nauwelijks. Ik weet nu dus dat computers stil kunnen zijn. Thuis maakt mijn grote Pentium 3 veel meer geluid. Mijn vraag is, of de thuis-pc's van nu netzo stil kunnen zijn als zo'n kleine workstation.
  • Net zo stil? Ik vermoed van wel. Of dat op eenvoudige wijze mogelijk is, dat hangt van meer factoren af. Lawaaibronnen bij uitstek zijn de netvoeding, de CPU ventilator, een eventuele case fan en de harde schijf.
    Weglaten van 1 of meer onderdelen geeft vaak een weldadige rust. Alleen verhoogt dat niet de bruikbaarheid van de computer. Ventilatoren kunnen i.h.a. een tandje lager draaien, zonder de temperatuur al teveel te laten oplopen. Dat kan al veel rust geven. Soms kan een goede CPU koeler zijn werk doen zonder een extra ventilator (Zalman …). Een harde schijf kan in een speciale case worden geplaatst. Als de kast resoneert, dan heeft het zin die resonantie aan te pakken. Een steviger kast is een oplossing. Mijn broer heeft bitumen gebruikt. Een plaatje van pakweg 20x20 cm in het midden van de wand geplakt, dit maakte een resonerende wand stil.
  • Ik heb ook wel eens iets gelezen over isolatiefolie, wat je aan de binnenkant van je PC-kast kan plakken. Dat schijnt erg in het lawaai te schelen. Ik weet alleen niet waar je het kan kopen.
  • [quote:67076857d7="MeM"]Ik heb ook wel eens iets gelezen over isolatiefolie, wat je aan de binnenkant van je PC-kast kan plakken. Dat schijnt erg in het lawaai te schelen. Ik weet alleen niet waar je het kan kopen.[/quote:67076857d7]
    Van folie heb ik nog nooit gehoord. Wel van speciale matten voor geluidsdemping. Deze bijvoorbeeld. Of ze goed werken weet ik niet, ik heb er helaas geen ervaring mee.
  • je kan ook onder je pc van die zelfde dinkies doen als die wel onder geluidsboxen zitten (spikes heten ze geloof ik) dat zorgt ervoor dat het minder doortrilt en dus minder geluid maakt
  • Probeer de fans(ventilatoren) eens te vervangen door stillere(lees: duurdere), probeer matjes in je pc te plakken, of rubber te gebruiken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.