Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

startprobleem pc

9 antwoorden
  • Net liep mijn pc, P3 500MHz vast. Ik wilde deze opnieuw opstarten maar verder dan een beetje gerommel kwam ie niet. Ook de monitor werd niet ingeschakeld. Ik heb alle hardware er uit gehaald op de videokaart en een geheugenbankje na. Ook nu wil hij nogsteeds niet opstarten. Hij laat dus alleen de fans draaien. Af en toe schakelt ie nieteens in. Kan dit iets met de voeding temaken hebben??
  • Het kan inderdaad aan je voeding liggen, maar controleer ook even het geheugen. Anders heb je nog een kans dat de processor niet goed meer is.
  • Ok, maar het zou wel heel toevallig zijn als nou net dat ene geheugenbankje wat ik heb laten zitten kapot is. En daar komt dus bij dat hij 9 van de 10 keer nieteens aan gaat. En als ie dus wel aan gaat krijg ik helemaal geen beeld.
  • [quote:aada552d36="jeroentje1983"]Ok, maar het zou wel heel toevallig zijn als nou net dat ene geheugenbankje wat ik heb laten zitten kapot is. En daar komt dus bij dat hij 9 van de 10 keer nieteens aan gaat. En als ie dus wel aan gaat krijg ik helemaal geen beeld.[/quote:aada552d36] Geen toeval. Altijd elk bankje apart proberen. Kan ook aan de harde schijf liggen of een verkeerd aangesloten kabel. Heb je kabels losgetrokken nu of in het verleden (en weer opnieuw vastgezet?)?
  • Hardeschijf is het niet want ik heb al een andere gebrobeerd. Ook heb ik verder geen kabels losgetrokken. Zal dat geheugen nog even uitproberen.
  • Gehuegen zal ook wel niet het probleem zijn. Heb ze alle drie een voor een gebrobeerd en het probleem is er nogsteeds.
  • Haal de bios batterij er eens uit en doe em er opnieuw in, misschien helpt dit!
  • Sommige (oude?) PC's vereisen ten minste 2 geheugen bankjes. Dus dat zou ook nog kunnen.
  • [quote:8e99079372="Camille T"]Sommige (oude?) PC's vereisen ten minste 2 geheugen bankjes. Dus dat zou ook nog kunnen.[/quote:8e99079372] Het kan, maar ik vermoed van niet omdat er gesproken werd over 3 bankjes. De P3 is uit het Dimm tijdperk, dan is 1 bankje voldoende. Batterij uithalen is zo'n beetje hetzelfde als Clear CMOS. Dat laatste kan vaak gewoon met een jumper. SOms net iets makkelijker dan die batterij eruit halen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.