Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer dood = Virus????

Anoniem
gerardb
13 antwoorden
 • Na het uitzetten van mijn computer doet hij nu helemaal niets meer.
  monitor blijft uit, geen HD, en geen Bios dus. de Computer is 6 Maanden oud ik heb hem teruggebracht naar war ik hem gekocht heb.
  Maar dar vertelden ze mij dat het niet onder de Garantie valt wandt mijn Moederbord is stuk en dit komt door een Virus, dus geen Garantie.
  Mijn Vraag is kan dit kloppen ik heb er namelijk nog nooit van gehoort en kan er op internet ook niets over vinden.
 • Dit komt niet door een virus en je hebt recht op garantie. Dreig met consumentenbond etc desnoods!
 • Weet jij dit zeker bestaat er geen Virus dat je Moederbord er aan helpt
 • Er bestaan een of twee virussen die je bios kunnen vernaggelen. Chernobyl is de bekendste. Het is echter ook een ouwetje die bovendien alleen maar onder bepaalde voorwaarden z'n werk doet, de kans dat die heeft toegeslagen is zo goed als nihil.

  De winkel probeert duidelijk onder de garantieverplichtingen uit te komen en de verklaring komt op z'n zachtst gezegd een beetje amateuristisch over. Over welke zeer deskundige winkel hebben we het hier?

  Ik zou teruggaan, je niet laten overdonderen en eisen dat ie wordt gemaakt. Op een drukke zaterdagmiddag met veel klanten om je heen wil dat nog wel eens tot resultaat leiden.
 • neem een cassette recorder mee. Laat het duidelijk zien dat je het gesprek opneemt. Heb je een vriend die jurist is ? Die meenemen.
  Lid van de consumentenbond ?

  btw : vraag ook hoe ze hebben vastgesteld dat het een virus is ?
 • sjah … dis echt zoiets waarop je als consument los moet gaan …

  gaat zeker ff nie zo goed met het bedrijf waarbij je het hebt gekocht …

  Die winkel probeert je echt zwaar te naaien …

  En helaas trappen er nog zat in … JIJ DUS NIET HE … :wink:
 • [quote:3fa2c79c0f="BrigitteW"]De winkel probeert duidelijk onder de garantieverplichtingen uit te komen en [b:3fa2c79c0f]de verklaring komt op z'n zachtst gezegd een beetje amateuristisch over.[/b:3fa2c79c0f][/quote:3fa2c79c0f]

  Helemaal mee eens!


  [quote:3fa2c79c0f="BrigitteW"]Over welke zeer deskundige winkel hebben we het hier?[/quote:3fa2c79c0f]

  Dat zou ik ook wel eens willen weten!
 • een virus die je moederkapot maakt. hmmz raar ik dacht dat ze altijd dat virussen bestanden enzo destroyen of alle wissen, maar je moederbord kan je tog weel schoonmaken??? met die jumpertje of heb ik het verkeerd?????
 • Vertel eerst maar eens waar die gekocht is.Je bedoelt een ClearCmos dat kan je inderdaad doen met een jumpertje kijk even in de Handleiding van je Mobo.
 • [quote:864bfb90b3="MGSpecial"]Je bedoelt een ClearCmos dat kan je inderdaad doen met een jumpertje kijk even in de Handleiding van je Mobo.[/quote:864bfb90b3]

  Er zijn inderdaad inderdaad virussen die data in het bios eprom proberen te overschrijven, het eigenlijke bios zelf dus.
  CLRCMOS herstelt alleen de standaard waardes van het bios en niet de bioscode zelf.
  Het zal dus in zulk geval geen oplossing bieden.

  (Er zijn echter weinig virussen bekend die zulke capaciteiten hebben.)
 • [quote:55546b675c="MGSpecial"]Vertel eerst maar eens waar die gekocht is.Je bedoelt een ClearCmos dat kan je inderdaad doen met een jumpertje kijk even in de Handleiding van je Mobo.[/quote:55546b675c]

  Zou ik ook willen weten : (al ik heb mijn vaste adressen)
 • Als er een virus inzit dan heeft de winkel z'n werk niet goed gedaan. Normaal hoort een BIOS op write protected te staan. Heb je al gekeken of je toevallig per ongeluk aan de achter kant een knopje op je voeding hebt omgezet? (niet die van 110!!!)

  Daarbij, het hoeft niet eens je moederbord te zijn, een voeding die defect is kan al hetzelfde probleem geven.

  Je hebt recht op 2 jaar garantie, al beweert een winkel hoog of laag dat het niet zo is, dit is bij de Europese Unie gergeld. Kun je de garnatie niet op de winkel verhalen dan ga je gewoon een stapje hoger naar de leverancier. Gedraag je rustig en laat je niet leiden door emoties maar zet rustig onder druk dat er niet zo 1,2,3 vanaf komen.

  Succes en hou ons op de hoogte a.u.b.
 • [quote:16797bfa6d="Floor"]Als er een virus inzit dan heeft de winkel z'n werk niet goed gedaan. Normaal hoort een BIOS op write protected te staan.[/quote:16797bfa6d]

  Oh? en jij denkt dat we op ieder mobo een write-protect jumper voor het bios zit? :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.