Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer start maar half op

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Heb sinds kort probleem. Als ik computer start dan blijft hij halverwege steken. Iedere keer weer. Wel lampje van pc en harddrive, maar verder geen piepjes en doorstart. Ook geen beeld. Kan niet rebooten met floppy of wat dan ook. Ik kan dus ook niet in de bios. De vier ledjes van het moederboard zijn dan ook rood.
  Wat ik nu gemerkt heb is, dat als ik eerst de netstekker eruit haal, dus alle spanning eraf en dan weer spanning erop en vervolgjes computer aanzet hij wel doorstart. Normaal gesproken haal ik altijd na gebruik de spanning van mijn pc. Zou er iets met de voeding aan de hand zijn?

  Heb MSI K7T Pro 2A board en AMD 1.1, twee harde schijven Maxtor en draai XP.

  Wie weet raad?
  Alvast bedankt
  Theo
 • Ik zie net in de bios dat de datum en tijd ook niet juist zijn.
 • als bij een msi boardje vier rode lampjes branden, betekent dit dat er iets aan de hand is met de cpu (of hij is kapot, of verkeerd geplaatst) of het moederboard zelf. Aangezien het systeem af en toe wel doorstart lijkt de cpu me wel in orde.
  Het zou idd ook een probleem kunnen zijn met de voeding. Check ff of de voltages van je voeding goed zijn (bijvoorbeeld met het programma Motherboard Monitor).
 • Bedankt voor je snelle reactie, ik ga het proberen.
 • Ik heb pc alert gedraaid van MSI en die geeft de volgende waarden aan:

  Vcore = 1,77
  3,3 V = 3,32
  +5 v = 4,85
  + 12 V = 12,18
  cpu temp -= 45 graden C
  syst temp = 35 graden C
 • Die waarden zijn gewoon heel netjes hoor. De regel is dat een voltage maximaal 10% mag afwijken. Dat is bij jou niet het geval.

  Nog een suggestie, heb je de PC wel geaard? Het aarden van een pc wil namelijk ook nog wel eens veel problemen voorkomen.
 • Nee ik heb mijn pc niet geaard, maar dat is al een jaar of twee het geval dus lijkt het mij sterk dat ik daar nu ineens last van krijg.
 • Het is toch allicht het proberen waard! Nooit geschoten.. altijd mis. Ik zou het anders ook niet weten.
 • [quote:aded15e99c="Teejoo"]Ik zie net in de bios dat de datum en tijd ook niet juist zijn.[/quote:aded15e99c] Je komt dus toch wel in de Bios? Probeer een Clear CMOS (via jumper) of batterij verwijderen. Of heb je dat al geprobeerd? Het is mij dus niet duidelijk wat er wel en wat er niet gebeurd.
 • Als ik de pc opstart met de normale in-uit knop krijg ik hem niet opgestart. Ik zie lampjes branden van de schijf en pc (groen en rood) voorop de pc. Maar hij start niet door en ik kom niet in de bios, geen beeld dus.
  Ik kwam er gisteren achter toen ik de pc opgenmaakte en ik de stekker uit het stopcontact haalde, dat ik daarna wel kon starten. Nu blijkt dus dat ik de stekker uit het stopcontact moet halen en daarna gewoon kan starten. Ik heb de batterij getest en er uitgehaald en deze geeft 3.3 volt spanning. Ik kan dus wel in de bios als ik eerst maar even de stekker eruit haal…….Vandaar ook dat mijn tijd niet meer juist was omdat de batterij er uit is geweest.

  Theo
 • [quote:80df37adc0="Teejoo"]Ik kwam er gisteren achter toen ik de pc opgenmaakte en ik de stekker uit het stopcontact haalde, dat ik daarna wel kon starten. Nu blijkt dus dat ik de stekker uit het stopcontact moet halen en daarna gewoon kan starten. [/quote:80df37adc0] Hmm, wijst op een probleempje met de netvoeding of het moederbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.