Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe TV-Kaart?!

5 antwoorden
  • Hallo, ik ben op zoek naar een TV-Kaart, maar daar heb ik eigenlijk weinig verstand van :-? kan iemand mij vertellen wat op dit moment de betere TV-kaarten zijn, en waar ik daar meer informatie over kan vinden??!! GreetZzzz, Ivar!
  • De [url=http://www.pinnaclesys.com]Pinnacle[/url] en [url=http://www.hauppage.com]Hauppage[/url] kaarten zijn errug goed. Zoek bij google es op 'review pctv' of review hauppage'. Je vindt zo vast wel wat. Ook in de FAQ videobewerking staat volgens mij ook wel wat.
  • wil je die tv-kaart puur gebruiken voor het kijken van tv op je pc, of wil je de programma's ook opnemen op je pc? Als je wilt opnemen zijn er namelijk ook nog tv-kaarten met een ingebouwde mpeg 2 encoder. Zeker als je een wat oudere pc hebt, is het verstandig om een kaartje met een mpeg 2 encoder te nemen.
  • Ja ik wil het kaartje ook gebruiken voor eventueel opnemen, maar dat moet zeg maar niet de prijs super omhoog zetten. Wat voor opties blijven er dan nog over?! Maar is het noodzakelijk om zo'n mpeg 2 encoder te hebben?! want zo'n oude computer heb ik niet. GreetZzz
  • als je een vrij nieuwe pc hebt, is een mpeg 2 encoder niet noodzakelijk, want een kaart met een mpeg 2 encoder is idd een stuk duurder dan een kaart zonder. Ik denk dat je wel toe kunt met een van de kaartjes van Hauppage of Pinnacle, zoals al eerder voorgesteld, bijvoorbeeld: Hauppage WinTV Express Pinnacle Studio PCTV Rave Bovenstaande kaartjes zijn voor rond de 50 euro te koop. Het geluid van deze kaartjes is wel mono, als je stereo wil zul je een duurder kaartje moeten kopen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.