Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Installatie analoog Modem.

9 antwoorden
  • :cry: Heb een msi k7t 266 pro bord, etc etc, heb een externe modem werkt perfect, wil een interne nemen, heb er intussen 5 geprobeerd maar krijg iedere X geen kiestoon.Waren pci-modems 4x en een usb modem, maar het wil maar niet lukken. Alles instellingen geprobeerd niks werkt , geen kiestoon.Terwijl het externe modem gewoon blijft werken. Dus aan de lijn zou het niet kunnen liggen .................toch? Weet iemand raad?
  • Heb je wel de juiste drivers geinstalleerd? Of in een ander PCI slot?
  • Tja , zou zeggen blijf bij de externe.Weet nog van de interne modems dat ik met de poort adressen bezig moest.Moest je op de kaart de dipswitchjes instellen en de compoort op 4 ..? zetten . Poeh wel vaaag , maar het is ook al lang geleden
  • [quote:91a5fff747="stelf01"]Tja , zou zeggen blijf bij de externe.Weet nog van de interne modems dat ik met de poort adressen bezig moest.Moest je op de kaart de dipswitchjes instellen en de compoort op 4 ..? zetten . Poeh wel vaaag , maar het is ook al lang geleden[/quote:91a5fff747] Dat is heel lang geleden, maar dat is niet meer nodig met PCI kaarten.
  • Hoe zit het eigenlijk met de bekabeling want ik zie nu net dat er bij het externe modem maar 2 pinnetjes in het ontvangende gedeelte zitten , waar de de jack ingaat dus.Bij het nieuwe usbmodem zie ik dus 4 pinnetjes zitten .Is daar nog iets mee te doen. Hoeveel draadjes er dus in de telefoonstekker mogen/moeten zitten. :x
  • [quote:f6370ff1ea="Morreion"]Hoe zit het eigenlijk met de bekabeling want ik zie nu net dat er bij het externe modem maar 2 pinnetjes in het ontvangende gedeelte zitten , waar de de jack ingaat dus.Bij het nieuwe usbmodem zie ik dus 4 pinnetjes zitten. Is daar nog iets mee te doen. Hoeveel draadjes er dus in de telefoonstekker mogen/moeten zitten[/quote:f6370ff1ea] In principe zijn 2 draadjes genoeg bij analoge telefoonlijn, als je namelijk een stopcontact aansluit heb je "a" en "b". Uit mijn hoofd moest je dar dan het blauwe en de rode draadje op aan sluiten, dat zijn er dus 2. De derde kun je gebruiken voor aarde en de vierde weet ik niet. :) :lol:
  • Bedankt gaan we gelijk proberen.
  • Probeer het met alleen het interne modem aangesloten op de telefoon lijn. Teveel apparaten op de lijn geven een hoge belasting waardoor de kiestoon een lager nivo krijgt; afhankelijk van de elektronica kan het ene modem het nog wel detecteren en de andere niet.
  • Deze tip ga ik ook proberen, bedankt voor het meedenken alvast. :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.