Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Alcatel usb modem HCCnet/KPN

None
7 antwoorden
 • Sinds 2 weken geabonneerd op ADSL van HCCnet via een usb modem van Alcatel. Na installatie van de software werkt het ok.
  Mijn probleem is dat het opstarten van de computer nu veel langer duurt.
  Nadat de melding Windows wordt geladen verschijnt stopt het ratelen van de harde schijf en begint het linker groene ledje van het modem knipperen. Na 11x gaat het continue branden en gaat het rechter ledje 2 sec. rood branden om dan ook groen te gaan knipperen. Na 3x gaat het opstarten verder, te horen aan de harde schijf, en nadat het bureaublad met de pictogrammen gereed is gaat ook het rechter ledje continue branden. Na op het pictogram "ADSL verbinding" in de tray te klikken komt de verbinding tot stand.
  Toen ik nog analoog internette ging het opstarten veel sneller, 30 sec.
  De helpdesk van de HCC kan me niet verder helpen, alle instellingen doorgelopen en alles was correct, maar toch is het knipperen van het modem niet normaal.
  Ik werk onder W98SE en heb een ASUS mb CUS-L2C 815E.
  Heeft iemand dit verschijnsel ook, of weet hoe het opgelost kan worden?
  Ik hou me voor elk zinnig bericht aanbevolen.
 • Ik heb ethernet : komt door de USB modem. WIndows start op, en dan wordt de USB aangesproken. Vervolgens gaat de modem zich initialiseren, dat duurt altijd effe. Dus wachten de pgms in windows totdat de modem ready is. Dat is volgens mij de verklaring.

  Waarom heb ik er geen last van.
  Ik heb een software router. In de PC zit ook SCSI. Tegen de tijd dat ie de scsi bios voorbij is en windows aan het sgarten is, dan is mijn ethernet modem al lang warm gedraaid. Alle lampjes zijn dan al op groen en start windows dus vlot door.
 • wat bosje zegt klopt als een bus.
  het modem heeft gewoon tijd nodig om te initialiseren (linkerlampje) en om de verbinding te initialiseren (rechterlampje).
  je kunt dit nog eens afzonderlijk checken door het modem los te halen en opnieuw in te pluggen. dat duurt (bij mij) een kleine 30 seconden.
 • adsl met een ethernet modem is het besten en snelste.
  adsl met een usb modem is ??????????????.
 • [quote:728c2e988c="plextor"]adsl met een ethernet modem is het besten en snelste.
  adsl met een usb modem is ??????????????.[/quote:728c2e988c]

  komt er nu een nuttige bijdrage???? :-?

  ik heb ook een usb-modem en bij mij initialiseert hij ook tijdens het opstarten alleen laadt windows wel tegelijkertijd door… Misschien komt dat omdat ik winxp heb? succes ermee
 • Alle beantwoorders hartelijk dank voor hun reactie.
  Het is dus geen probleem, alleen jammer dat de helpdesk van KPN mij dat niet kon vertellen, nu veel tijd besteed om allerlei instellingen te controleren.
 • ik heb ook adls usb modem ook van hccnet en winxp enne bij mij gaat hij tijdens het windows logo bij ut booten( duurt bij mij niet lang) de rode lichtje aan en eenmaal windwso gestart en aangemeld is de usb modem alle twee de lichtjes al op groen bij mij dus ik heb dat verschijnsel niet btw de systeem waar de modem opstaat is een router ibm pentium 3 677 mhz (dankzij overklokken zie andere forum) 265mb

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.