Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

opstartprobleem (zelfs met opstartdiskette)

Anoniem
sendertotaal
9 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een (groot) probleem met het opstarten van een pc. Hij wil niet meer opstarten. Zelfs niet met opstartdiskette!
  Wanneer je de pc inschakelt, gaat ie wél gewoon de "memory test" uitvoeren. Daarna detecteert ie de IDE devices, maar bij de overgang naar het volgende scherm blijft ie hangen op een zwart scherm met knipperende cursor (wit horizontaal streepje) in de linker bovenhoek.
  Wat kan er mis zijn? (En wat kan je daar aan doen?)

  Alvast bedankt.

  Sander
 • Ik zouw ut begod niet weten maar meschien moet je je HDD er eens uit halen, meschien zit er in de boot sector een fout. Je weet maar nooit. Wat voor systeem is ut eigelijk en i dit zomaar gebeurd of is hij een tijd uigeweest? Of meschien verplaatst?
 • Probeer een BIOS discharge (noemen ze ook clear cmos).
  Misschien dat dat helpt. Jouw symptoom duidt vaak op een corrupte escd block
 • [quote:9864fc0c9b="Bosje"]Probeer een BIOS discharge (noemen ze ook clear cmos).
  Misschien dat dat helpt. Jouw symptoom duidt vaak op een corrupte escd block[/quote:9864fc0c9b]
  Wat gebeurt er precies als je "clear CMOS" uitvoert?
 • Dan worden alle instelling uit de bios gereset. Je hebt dan de bios zo als hij uit de fabriek komt. Als je een eventueel bios update hebt gedaan blijft die wel, alleen de instellingen worden gereset.
 • [quote:86934de4d3="General X"]Dan worden alle instelling uit de bios gereset. Je hebt dan de bios zo als hij uit de fabriek komt. Als je een eventueel bios update hebt gedaan blijft die wel, alleen de instellingen worden gereset.[/quote:86934de4d3]
  Ik dacht dat dat gebeurt als je "Load BIOS Defaults" kiest in de BIOS. Er is toch een verschil tussen het terugzetten van BIOS defaults en het 'clearen' van CMOS?
 • Dat klopt, maar als je nouw door een foute instelling niet meer in de bios kan komen. Je hebt bijv: geen beeld, je proc staat verkeerd en ga zo maar door. Ook is het een agressiever maneir je weet zeker dta hij leeg is.
 • En klopt het dat je een "clear CMOS" moet doen m.b.v. een jumper op het moederbord?
 • Ja, het kan ook nog rigorueser: haal de batterij er 1 min uit dat geeft hetzelfde efect. Overigens als ej de jumper op Clear Cosmos zet gaat je comp niet aan, je moet hem eerst terug zetten op gewooon. Dat je ut eve weet….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.