Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2 hdd op 1 ide

15 antwoorden
 • ik heb nu 2 hdd op een ide poort aangesloten, maar ik heb het idee dat het nu allemaal veel trager geworden is. (kan ook wel kloppen) Nou is m'n vraag, maakt het veel uit als ik een hdd samen met m'n brander doen en die andere hdd met m'n dvd speler? Ik moet er dan weer een aparte (langere) ide-kabel voor kopen ( wat volgens mij niks kost).
 • Brander kan het best als master op het tweede IDE-kanaal... Als je een tweede hd als slave op het eerste IDE-kanaal hebt, dan kàn dat vertragen als die hd trager is dan de eerste (hoeveel toeren draait dat ding?), want op een IDE kanaal wordt de snelheid bepaald door het langzaamste apparaat...
 • Je kan het beste op iedere ide kabel een hardeschijf doen ipv op 1 ide kabel 2 hardeschijven.
 • Prima idee, R-bin, hij heeft vast wel een stuk of vier van die IDE-kabeltjes liggen. Het probleem is, denk ik, dat hij niet voldoende aansluitmogelijkheden voor die dingen op zijn motherboard heeft...
 • hij zal tog wel 2 ide aansluitingen hebben op z'n moederbord? ik bedoel dus dat er op 1 ide kabel een hd en dvd speler gaat en op de andere ide kabel een hd en de cd brander.
 • Ik heb inderdaad 2 aansluitingen op m'n bord zitten. alleen is het als volgt: Het zijn 2 x een 120 GB schijf 7200 rpm. ===== Brander (M2 = nu) dat wordt (M2) ===== DVD (S2 = nu) dat wordt (S1) ===== cardreader ===== Leeg (diskettestation) ===== hdd1 (M1 = nu) dat wordt (M1) --------- Leeg --------- hdd2 (S1 = nu) dat wordt (S2) Op hdd1 staat windows dus hier zet ik de dvd op. Op ide2 zet ik dan brander en hdd2. Maar als ik dit doe dan kom ik in de knop met m'n kabels... (voor de brander en de hdd2. er zijn hier neem ik aan wel langere ide-kabels voor? En... als ik van hdd1 --> brander brand wat gebeurd er als ik van dvd --> hdd2 een copy doe?? hdd1 --> hdd2 zal dan neem ik aan een stuk sneller moeten zijn.
 • Is het ook mogelijk om een ide kabel om te draaien??
 • Nou hoe bedoel je het "omdraaien"? Bedoel je daarmee: a. het uiteinde wat je normaal op je moederbord doe die nu in je dvdspeler doen? b. de kabel zo laten zitten zoals die zit maar de connector zelf omdraaien? Of je het kan omdraaien ligt denk ik aan je moederbord, maar je kan kijken op je moederbord naar het ideslot waar je de kabel in wil doen of daar een pinnetje mist als dat zo is dan moet dat aan de kant van de idekabel die je er in wil doen natuurlijk ook een gaatje missen. (gewoon ff goed op je moederbord kijken naar het ideslot om te kijken of het past)
 • optie A
 • Ik heb ff gegeken bij de IDE kabels die bij mijn moederbord zitten en zie dat de uiteinden aan beide kanten hetzelfde zijn.
 • Als je 2 HD's op IDE 1 heb, is het helemaal niet logisch dat hij trager word. Heb je wel goed de dipswitches gezet, dus een op master en een op slave. en dan je windows HD als master aan het uiteinde van de kabel.
 • Bij traag bedoel ik als je van hdd 1 naar hdd 2 schrijft en tegelijk nog wat internet en muziek aan het luisteren bent.
 • je kan gewoon beide op een kabel zetten mits ze beide de zelfde snelheid hebben qua doorvoer de data tansfer is belangrijk 1 heb je de dikke kabels aan 33mb data 2 heb 80/100 conductor kabel die met [color=blue:766d132312]blauwe [/color:766d132312]of [color=red:766d132312]rode[/color:766d132312] stekker eraan de kleur doe je op het mobo op de middelste pri sl op het eind de pri ma staat vaak op zo'n kabel bedrukt ook als je cd en brander dan op ide 2 zet sec cd op sl brander op sec ma. ook hiervoor de 80/100 kabel gebruiken( dunnere draden) de data transfers van deze kabels ligt 3 t 4 x zo hoog als van de standaard kabel zet je slave onder master erboven met ruimte ertussen voor warmte afvoer van de schijven, kom je ook niet met de kabels in de knoop :wink: indien je kast dit toelaat prijs kabels tussen de 5 en 8 euro als je deze kabels zelf op de oudste sytemen doet werkt ie al bijna 2 x zo snel het is alsof je van 1 rijbaan naar 6 banen gaat kijk serieel ata kabels hebbeb een doorvoer van bijna 2ghz de oude dikke 33 mb zitten bijna altijd standaard bij cd en brander de 80/100 tot max 140 mb op nieuwe systemen 1 kbl erbij je begrijpt het wel nu denk ik hè dus vervangen die oude !!!! :wink: :wink: op de vraag kan je kabel omdraaien NEE er zit ook vaak een uitsparing aan de ide poort op mobo of schijf de rode draad is 1 kijk op mobo of er pin 1 staat of dik wit hoekje het langste stuk is tussen mobo en 1e schijf die ie tegen komt slave dus. als je geen slave hebt blijft de middelste gewoon ongebruikt in de schijf staat de rode draad altijd naast de rode voedingsdraad naar binnen dus alleen je jumpers zitten er tussen maar kijk eens op de site's van schijffabrikanten daar staan duidelijke beschrijvingen hiervan :wink: :P
 • [quote:21ddb794c4="jrbr13"]de oude dikke 33 mb zitten bijna altijd standaard bij cd en brander de 80/100 tot max 140 mb op nieuwe systemen 1 kbl erbij[/quote:21ddb794c4] Je bedoelt zeker dat je tegenwoordig 80-aderige kabels hebt voor ATA 66, 100, 133. De oudere, 40-aderige kabels kunnen maximaal een doorvoersnelheid aan van 33mb/sec. [quote:21ddb794c4="jrbr13"]als je deze kabels zelf op de oudste sytemen doet werkt ie al bijna 2 x zo snel het is alsof je van 1 rijbaan naar 6 banen gaat[/quote:21ddb794c4] Ow ja?? Volgens mij ligt de beberking van een oud systeem bij de IDE controller zelf. Als de controller niet meer dan 33mb/sec ondersteund heeft het totaal geen nut om 80-aderige kabels te gebruiken voor de [b:21ddb794c4]snelheid[/b:21ddb794c4]. Volgens mij is dan wel elke ader weer geaard of zoiets, maar dat weet ik niet precies. @Topicstarter: Ik zou gewoon je 2 harde schijven op de Primary IDE zetten en je brander op Sec. Master, zodat je dvd speler automatisch alleen nog maar op de Sec. Slave kan staaan. Ik zou dit zo doen omdat de hele IDE controller de snelheid van het langzaamste apparaat overneemt, in jou geval dus de snelheid van een brander of dvd speler.
 • op de hdd 1 & 2 zit inderdaad een 80 / 100 kabel, bvoor de brander en dvd een 40. Dus eigenlijk zit ik nu dus aan m'n max....

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.