Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Audio en Data branden

Jank
5 antwoorden
 • Op brandgebied ben ik toch nog een redelijke dombo, ik doe het gewoon te weinig. Een paar simpele vragen waar ik mee zit:
  Track at once: is dit zowel voor audio als data bruikbaar, of moet/kan je bij data fikken beter kiezen voor "CD at once"??
  Als je bij het branden van data kiest voor track at once, kun je dan ook kiezen voor "sessie sluiten" en "CD niet sluiten"?? M.a.w.: kun je een CD-R met data "open" laten, zodat er naderhand nog gegevens aan toe te voegen zijn?
  Wie maakt me even wijzer?
  Groet,
  Ton
 • [Ik raad je aan om te gaan stoeien met een CD-RW.Kun je alles uit proberen en verknal je geen CD-R.
 • Lijkt me toch niet helemaal vergelijkbaar:
  Ik formatteer mijn CD-RW's voor datagebruik…..
  Het ging me juist om CD-R'en
  Groet,
  Ton
 • Het gebruik van cd-r of cd-rw maakt niets uit. En om te stoeien met je brandprogramma is een cd-rw een ideale optie, zoals Stelf01 al terecht opmerkte.
  Ik brand bijna alles als disc at once, DAO. Zeker bij kopieen van een audio-cd zonder pauzes tussen de tracks, denk aan inelkaar overlopende nummers en live opnames.
  Bij een multiesessie cd, waarbij je naderhand nog data kunt toevoegen, een optie die ook voor audio is te gebruiken, staat het programma in track at once, TAO.
  Maar de beste leermeester ben niet ik, maar jijzelf, met het uitproberen van de diverse mogelijkheden en het uiteindelijke effect ervan in combinatie met een cd-rw. :)
 • Hmmm….
  Ik begrijp dus uit jouw verhaal dat ik bestanden op een CD-R kan fikken, de sessie kan sluiten en de CD "open" laten (niet sluiten), zodat hier later nog bestanden aan toegevoegd kunnen worden…..(?)
  Correct?
  Groet,
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.