Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kunnen computers van poollicht van slag raken????

hallo0
4 antwoorden
 • Nee dit is geen onzinvraag, maar serieus.
  Ik hoorde op het rtl nieuws in het weerbericht dat er een kans is dat er zo rond 0:00 en 2:00 poollicht waar te nemen is.
  Ik heb zelf weleens poollicht in het echt gezien en het is werkelijk mysterieus prachtig om te zien, net een brandend gordijn in het groot.

  Maar poollicht wordt veroorzaakt door dat de magnetische polen van de aarde worden beïnvloed door electromagnetische straling van de zon.
  Zeer recent was er een grote zonne vlam(mega flare) en dat zou deze nacht invloed hebben op de aarde. De zwaarste sinds 18zoveel.

  Nou liep mijn pc al een paar keer vast vandaag, dat gebeurt nooit normaal. De host van mijn sitetje is uit de lucht en ook had de RET(Rotterdams Openbaar Vervoer bedrijf) een storing waardoor het gehele metroverkeer in Rotterdam plat lag.

  Ik vraag mij af als er poollicht aan de hemel te zien is of pc's en andere electrische apparatuur er wel tegen bestand zijn.

  De zon is voor de mens te groot en te onvoorspelbaar en de natuur heeft onvoorspelbare middelen in haar mars.

  Maar zijn pc's gevoelig voor dat verschijnsel???
 • http://www.tweakers.net/nieuws/29351

  Zegt wel genoeg denk ik :wink:
 • Quote: ¨De host van mijn sitetje is uit de lucht en ook had de RET(Rotterdams Openbaar Vervoer bedrijf) een storing waardoor het gehele metroverkeer in Rotterdam plat lag.¨

  Kom zo nu en dan in Canada, waar dit fenomeen vaker te zien is. Wordt veroorzaakt door botsing van zonnedeeltjes met buitenste laag van onze atmosfeer. Nooit iets van storing op computer gemerkt. De verwijzing in hierboven geplaatst bericht wijst er op dat de invloed op ons ¨laagbijdegrondse¨ internetverkeer niet groot zal zijn.
  Met verwijzing naar bovenstaande quote: Openbaar vervoer da's toch om ellende vragen :evil:
  Zonder gekheid: probleem zal dus wel aan wat anders liggen.
 • Aanvulling:
  De op http://www.tweakers.net/nieuws/29351 gnoemde uitval van waterkrachtcentrale in 1989 - er zin mensen die fluisteren dat dit niet zo simpel was als omschreven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.