Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Optische muis verrot?

Anoniem
sdk
9 antwoorden
 • Ik heb problemen met een Logitech Pilot wheel muis. Het is 1 van de eerste optische muizen van Logitech (ik denk een jaar of 3 oud). Tijdens het bewegen blijft hij af en toe stilstaan. De comp geeft dan 2 piepjes. Na even wachten doet hij het weer.

  Ik werk momenteel met een gewone USB wheel muis (ook Logitech) en dat gaat goed. Ik heb de optische muis van binnen schoongemaakt, maar dat bood geen oplossing.

  Is mijn optische muis kapot? Heeft iemand ervaring met kapotte optische muizen?
 • als je er heroplaadbARE batterijen in hebt zitten kun je eensd proberen er nieuwe baterijen in te zetten, misschien is het dan verholpen
 • Hij is optisch, maar niet draadloos. Hij is ongeveer 3 jaar oud. Niet zo oud voor een muis dus :(
 • Wat voor een ondergrond heb je bij je muis? Heb je die de laatste tijd veranderd?
 • Ik heb op zich geen ondergrond. Hij ligt gewoon op mijn bureau (Ikea meubel met glad licht hout). Er is de afgelopen 3 jaar niets in de setting verandert. Het enigste waar ik aan kan denken is de SiS chipset (648). Maar die heb ik al sinds april en ik heb er nooit problemen mee gehad. Ik heb mijn BIOS geupdate en de nieuwste mouseware gedownload.

  Ik ben van plan om de lensjes nog 1x schoon te maken en dan houd ik het waarschijnlijk voor gezien met deze muis. Mijn voorlopige conclusie is dat optsche muizen eerder stuk gaan dan conventionele bal-muizen.
 • [quote:1dd40712a6="bigstaal"]Ik heb op zich geen ondergrond. Hij ligt gewoon op mijn bureau (Ikea meubel met glad licht hout). Er is de afgelopen 3 jaar niets in de setting verandert. Het enigste waar ik aan kan denken is de SiS chipset (648). Maar die heb ik al sinds april en ik heb er nooit problemen mee gehad. Ik heb mijn BIOS geupdate en de nieuwste mouseware gedownload.

  Ik ben van plan om de lensjes nog 1x schoon te maken en dan houd ik het waarschijnlijk voor gezien met deze muis. Mijn voorlopige conclusie is dat optsche muizen eerder stuk gaan dan conventionele bal-muizen.[/quote:1dd40712a6]
  Misschien niet helemaal terrecht, techniek zal nu wel verbetert zijn neem ik aan. Maar toch mis ik eingelijk mijn simpele logitech muis met bal wel een beetje (microsoft intelli optical 5knops)
 • tja tis een beetje mijn ervaring maar heb er 3 muizen door heen geholpen in 1 jaar lol(allemaal met balletje) heb nu 2 jaar een optische muis en nog nooit problemen mee gehad
 • Logitech met bal is nog wel te pruimen, maar je moet hem wel regelmatig schoonmaken. Ik vind optisch op zich fijner werken, maar ik vind het niet zo leuk als ze vroegtijdig overlijden :cry:
 • Om de ellende compleet te maken, kreeg mijn muis met bal vandaag dezelfde kuren als mijn optische muis. Hij scrolde niet normaal en de linker muisknop ging soms spontaan af (tijdens Call of Duty-spel). Het lijkt wel een soort contact storing. Mijn optische muis doet nu weer normaal. Heel vreemd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.