Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hard disk

Anoniem
None
8 antwoorden
 • ik heb in mijn pc 3 harde schijfen tweemaal 20 gb en een van 80 gb.de 80gb schijf gebruik ik alleen voor muziek en beeld materiaal.als ik de grootte van de bestaande mappen op deze schijf bij elkaar optel kom ik op 12 gb dus zou ik toch minstens 65 gb over moeten hebben.volgens de pc is er maar 14 gb aan vrije ruimte over hoe kan dit en wat moet ik doen om de volledige grootte van de schijf weer terug te krijgen
 • Begin al eens met dit: wat wordt bij elk van de schijven in verkenner als maximum capaciteit aangegeven?
 • er wordt aangegeven dat de schijf grootte 74,5 gb bedraagt.ik heb een heleboel bestanden verwijdert van de 80gb schijf,maar mijn opslag ruimte wordt dus niet groter.
 • Prullenbak misschien erg groot en nog niet geleegd?
 • Misschien nog iets van norton geinstalleerd (systemworks of hoe dat ook moge heten). Die houdt de boel ook vast in een prullenbak.
 • ik had inderdaad norton system works geinstalleerd maar dit inmiddels al verwijdert,hierna trad er ook geen verandering op.heeft het er ook nog iets mee te maken dat het bestand systeem ntsf is
 • [quote:736b11d74e="stang66"]ik had inderdaad norton system works geinstalleerd maar dit inmiddels al verwijdert,hierna trad er ook geen verandering op.heeft het er ook nog iets mee te maken dat het bestand systeem ntsf is[/quote:736b11d74e]Het kan zijn dat de Norton prullenbak nog op je systeem staat. Geen idee waar overigens.
  Ik zou eens op zoek gaan naar een utility die aangeeft waar de grootste files staan. Of gebruik in een dos-box het dir-commando:
  1) start een dos-box
  2) ga naar C:\
  3) type dir /s /ogs en geef druk op enter

  Dit geeft een een inhoudsopgave van je hele HD, per directory gesorteerd op grootte (kleinste file eerst). Je kunt de output eventueel redirecten naar een file [i:736b11d74e]dir /s /ogs > dir.txt[/i:736b11d74e]. Wel even in de gaten houden of hidden en system files ook worden meegenomen.
 • ik heb een tooltje gedownd genaamd spacemonger en deze ziet alles wat er op een opslag medium staat.hier bleek dus dat er nog steeds beschermde files van norton recycle bin opstonden terwijl ik norton verwijdert heb.maar ik heb nu weer mijn volledige schijf tot mijn beschikking dank voor uw advies

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.