Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat is de bottleneck van de PC?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Wij hebben de nodige desktops (allemaal hetzelfde type van NEC) in kantoor staan. Ze worden uitsluitend voor kantoorapplicaties gebruikt. We vinden dat ze nogal sloom werken, maar we dachten dat dit komt doordat de meeste applicaties via het netwerk starten en werken.

  Sinds kort hangt er een nieuwe DELL laptop in het netwerk. Die gebruikt dezelfde applicaties, maar is wel heel veel sneller.

  Hoe komen we erachter wat de vertragende factor is bij de andere pc's? Ik heb weleens ergens wat geheugen bij geprikt, maar dat hielp nauwelijks. Bestaat er een testprogramma of zo waar uitrolt welk onderdeel je moet upgraden?
 • Kan je de specificatie's van de diverse systemen hier neerzetten?
  Dan kan men hier redelijk goed beoordelen wat de bottleneck van de diverse systemen zijn.

  je kan je systeem ook testen met PCmark 2002 maar dat is ook niet alles.
  je kan PCmark 2002 vinden op www.futuremark.com
 • ik denk dat die dell laptop gewoon veel snellere onderdelen heeft.
  een laptop loopt op video wel achter op de desktop maar aan de video-kaart heb je weinig op kantoor.

  Om te kijken wat de bottleneck is moet je de specs even vergelijken met die van de laptop, dan zie je wel waar het grootste verschil in zit.
 • [quote:1f321bb2de="Peter Willemsen"]…we dachten dat dit komt doordat de meeste applicaties via het netwerk starten en werken.

  Sinds kort hangt er een nieuwe DELL laptop in het netwerk. Die gebruikt dezelfde applicaties, maar is wel heel veel sneller.[/quote:1f321bb2de]

  Het zou kunnen zijn, dat de netwerkkaart van je laptop gewoon veel sneller is. Het verschil tussen 10 en 100 mbps merk je dan wel.

  Draaien zowel de laptop als de desktops op hetzelfde OS?

  -Maarten
 • het kan btw ook liggen aan software die geinstalleerd is. waarschijnlijk heeft de laptop niet dezelfde software als de desktops. het kan zijn dat er veel of veeleisende programma's continu in de achtergrond aan het werk zijn en daardoor zorgen dat het systeem trager lijkt. tip: druk eens op beide systemen op crtl- alt-en del en kijk welke programma's er allemaal lopen. sommige programma's zijn niet zichtbaar :(
 • [quote:5990ddb6fe="Peter Willemsen"]Sinds kort hangt er een nieuwe DELL laptop in het netwerk. Die gebruikt dezelfde applicaties, maar is wel heel veel sneller.[/quote:5990ddb6fe]
  gebruikt dus dezelfde software
 • De specificaties zal ik op moeten zoeken. De laptop en desktops draaien exact dezelfde software (behalve hardwarespecifieke drivers). De laptop heeft Win XP Prof en de desktops hebben Win2000.
 • er bestaan trouwens wel dingen die info geven over wat je moet upgraden… dat doet futuremark met hun software dan heb je een optie om naar futuremark je specss toe te sturen en dan krijg je een mailtje terug wat je het best kan upgraden.
  (zo werkt dat bij 3dmark en pcmark volges mij)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.