Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foutmelding: SPD not found on DIMM's

4 antwoorden
  • Tijdens het starten van de pc zie ik de volgende foutmelding: WARNING: SPD not found on DIMM('s) 1 Het getal staat waarshcijnlijk voor de geheugenchip in DIMM-slot 1. Wat betekend deze melding? :(
  • met SPD bedoelen ze de ingebakken snelheden waarop het geheugen standaard loopt. dus het aantal MHZ'en en bijvoorbeeld de timings zijn daarin te vinden. wat voor geheugen is het? heb je bepaalde dingen misschien laatst veranderd?
  • [quote:df6f4a0f7a="turbulence"]met SPD bedoelen ze de ingebakken snelheden waarop het geheugen standaard loopt. dus het aantal MHZ'en en bijvoorbeeld de timings zijn daarin te vinden. wat voor geheugen is het? heb je bepaalde dingen misschien laatst veranderd?[/quote:df6f4a0f7a] Waarschijnlijk zit 'm daar de kneep. Ik heb onlangs de geheugenchip in slot 1 vervangen door een ander exemplaar. Ik zal dus ff moeten kijken op welke snelheid e.e.a. naar behoren functioneerd. :wink:
  • SPD geeft aan wat voor geheugen het is en hoe snel het draait. Het uitlezen daarvan kun je in het bios meestal wel uitzetten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.