Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB

Anoniem
jgpeters
12 antwoorden
 • Ik heb een Compaq Presario 4220, waar op de achterkant 2 USB poorten zitten. Het is Windows 98. Nu wilde ik een USB printertje aansluiten op USB. Werkt niet. In apparaatbeheer zegt hij USB met een uitroepteken, hardware versie niet voorradig. Nu is de vraag, kan Windows 98 wel USB aan, of staat er iets niet goed in het bios. En hoe kom ik bij een Compaq in het bios. Normaal Del toets .Maar dat werkt niet. Of is er een ander iets. Op een andere computer werkt de printer wel. Ik krijg ook de melding Com 1 is de printerpoort. Wie weet wat?
  Vr gr. Joop
 • Compaq laptops vermelden, bij het opstarten, vaak met grote rode letters op het scherm dat ze Compaq zijn. Hopelijk heeft die dat van jou ook.
  Als je die rooie Compaq ziet, gaat er rechts bovenin het scherm op een ogenblik een blokcursor knipperen. Tijd om op de F10 toets te gaan hameren, want dat is de methode om in het BIOS te komen.
  Windows 98 ondersteunt standaard geen USB, Windows 98 SE wel. Als je SE hebt, kun je proberen om in apparaatbeheer tegen het USB-ding te zeggen dat je de driver wilt bijwerken, vervolgens laat je zoeken op de Windows Update site (wel even een internetverbinding opzetten voordat je dit doet…). Helpt dit?
 • ik dacht dat je bij een compaq in de bios kunt komen door op esc te drukken zodra er rechts of linksboven een knipperende cursor verschijnt.
  of anders even met verschillende functietoetsen experimenteren.
  als de usb in de bios open staat, de pc laten doorstarten.
  en dan: printer nog NIET aansluiten, maar eerst de software installeren.
  meestal wordt op enig moment gevraagd de printer aan te sluiten. gebeurt dat niet dan wachten tot de software geïnstalleerd is en de printer dan pas aansluiten. dan zal windows melden dat de er een printer gevonden is en dat gegeven koppelen aan de stuurprogramma´s.
 • Windows 98 ondersteunt wel degelijk USB!!

  Ik heb hier zelfs nog een hele speciale editie (de laatse versie) van win95 liggen en die ondersteunt zelfs USB. Ik heb hier 98 (geen SE, binnekort wel SE) draaien met 4 USB-poorten en daar zit een cardreader, webcam en ADSL-modem aan en het werkt perfect. Je windows-versie kan dus geen probleem zijn.
 • Tweakermatt: werden die USB-drivers meegeleverd met het mobo?
 • Was het maar waar.
 • Naar mijn weten haalt windows de usb drivers gewoon van de windows cd-rom zodra je een usb apparaat installeert.
 • Normaliter is Compaq F2 of F10 om in BIOS te komen.
  Kijk daar als de USB optie in het BIOS aanstaat.
  Ben bang dat ie uit staat
 • USB stond aan. Maar hij geeft USB root HUb in systeem beheer met een !
  Als ik dan het stuurprogramma wil installeren geeft hij ,zet uw Windows 98 schij erin. Dat doe ik dan kan hij usb.cat niet vinden.
  Joop
 • [quote:c0ede31d6b="jgpeters"]USB stond aan. Maar hij geeft USB root HUb in systeem beheer met een !
  Als ik dan het stuurprogramma wil installeren geeft hij ,zet uw Windows 98 schij erin. Dat doe ik dan kan hij usb.cat niet vinden.
  Joop[/quote:c0ede31d6b] Dan moet je even controleren waar Windows dat bestand probeert te vinden. Soms staat heb bestandje op een ander station. Soms staat het bestandje zelfs al op de computer. In die gevallen het pad aanpassen.
 • Alles werkt, ik heb alles weer verwijderd , voor de 5 x. Toen opnieuw laten zoeken, dan komt W98 met een melding je hebt een bestand wat beter is dan wat W98 geeft. Nu heb ik gezegd nee, doe het bestand vervangen. Daarna alles weer verwijderd, opnieuw laten zoeken en hij installeerde het. Nu werkt het Bedankt allemaal.
  Joop
 • [quote:bfb72793f6="Brbnts rkl"]Tweakermatt: werden die USB-drivers meegeleverd met het mobo?[/quote:bfb72793f6]

  Nee, die zitten in Windows.

  Bij het moederbord zaten helemaal geen fatsoenlijke drivers, alles van internet moeten halen, tjah t was een budget-mobo. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.