Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer aan router hangen

Anoniem
bronnie3
5 antwoorden
 • Ik heb een E-tech wireless ADSL Router en nu zou ik ook graag mijn printer hierop aansluiten, zodat iedere computer die is aangesloten gebruik kan maken van deze printer.

  Het probleem is echter dat de router niet over een printerpoort beschikt. Zijn er misschien nog andere manieren om de printer toch deel uit te laten maken van het netwerk?
 • Het is mogelijk om een zogenaamde printerserver te kopen. Dit is een kastje met aan de ene kant een UTP ingang en aan de andere kant een printerpoort. Op die manier kun je de printer aan het netwerk hangen.
  Die dingen zijn wel behoorlijk duur. (€150 of zoiets geloof ik)
 • Ik heb als printer een HP OfficeJet K80. Is het dan ook nodig dat de printerserver van HP moet zijn, of kan ik ieder ander merk nemen? Dit i.v.m. het gebruik van bepaalde functies.
 • Het lijkt me geen probleem, die server maakt er immers een gewone printerpoort van.(ook 1 die niet van HP is) Maar ik zou zowiezo ff met de winkelier afspreken dat wanneer het niet werkt dat ie terug gebracht mag worden. Maarheee….., Je kan al een nieuw printertje kopen voor minder dan €50,- hé. :wink: Mischien dat dat ook een optie is? Haal je er daar gewoon een stuk of drie van :D :D
 • Er is nog wel een goedkopere oplossing:

  Afhankelijk van je OS (van de PC waar de printer op aangesloten is).
  Kan je via deze PC de printer als netwerkprinter aanbieden.
  Dan fungeert de PC als printserver en kunnen alle netwerkgebruikers erbij.

  Onder XP (pro) kan je dat met sharing doen…

  ander OS'en kan het ook maar dat moet je dan maar even vragen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.