Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

M'n tweede harde schijf wordt niet gevonden

LabRat
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben net een tijdje bezig geweest om een tweede harde schijf in m'n pc te stoppen, maar daar was ie niet zo blij mee geloof ik. De tweede harde schijf is een Seagate van slechts 13 gig. De eerste van een onbekend merk. De jumpersettings staan goed, daar ben ik van overtuigd. Iemand bekend met het probleem?

  Alvast bedankt
 • Heb je zowel de primaire als de secondaire IDE conector geprobeert?
  En hem tevens in de bios laten herkennen?
 • Ik krijg de pc niet eens aan! Dat begint al goed…
 • Oh, das ook lekker :( Ff die tweede schijf eruit, en nog eens proberen.
 • En als dat niet werkt? :( Ik snap er eg nix van hoe dat dit nu kan….
 • Je systeem werkte toch ook voordat je die tweede HD erin zette?
  Als het nog steeds niet werkt ff de bios in en kijken of die daar wel wordt herkent. Zo niet ff cmos clearen en nogmaals proberen.
 • M'n systeem werkte toen wel ja, maar zodra als dat ik die 2e HD van stroom ga voorzien kapt hij ermee. Hoe kan ik dan zien of hij hem herkent als die 2e HD er niet in zit?
 • Ik dacht dat je systeem helemaal niet meer opstarte :-? (ook niet meer met de tweede hd eruit) Maar vertel eens; hoe heb je hem er in zitten primair of secondair? master of als slave????
 • Die tweede heb ik geformatteerd gekregen en zit erin als slave. De ander stond al op master. Daar staat het besturingssysteem op.
 • En heb je al geprobeerd hem op de secondaire IDE hem als master te plaatsen? Maarhe….als je hem geformateerd krijgt, wordt die toch ook herkent? :-? Of heb je hem er ff in z'n ééntje in gehad?

  pppppppffffffffffffff, we kunnen beter gaan chatten. :D :wink:
 • Ik heb het ding er gewoon ingehangen en aangesloten. Normaal gesproken geen probleem, maar hij doet het niet. Misschien toch maar proberen als master in te stellen en maar kijken of ie het dan wil doen.
 • je zegt eens je de stroom erop zet dat het niet meer werkt,? welke voeding heb je zitten?
  elie
 • Merk is Minebea Electronics
  Output max. is 145 W.
  Het probleem is dat ik de pc compleet aangeleverd heb gekregen, maar dat hij op een of andere manier niet m'n eigen (tweede) harde schijf wil zien. Zonder (dus in originele status) boot hij goed. Met extra cd-romspeler ook alles oke, maar zodra ik die tweede harde schijf aansluit start de pc niet meer op. Als ik dan de (2e) harde schijf weer loskoppel dan doet ie het wel weer :roll:
 • probeer eens een zwaardere voeding te plaatsen, 250 of 300watt desnoods meer als je kan, een voeding van 350watt kan je al krijgen voor 25 à 30€
  elie
 • lijkt me duidelijk een geval van een te zwakke voeding.

  Ontkoppel anders eens je 1e schijf en sluit je 2e schijf aan. Als hij dan wel opstart, is het gewoon een te zwakke voeding.
 • Ik heb ook wel eens een dergelijk probleem gehad.
  Even voor de zekerheid:
  De IDE kabel heeft 1 stekker aan 1 kant (gaat in het moederbord) en 2 aan de andere kant. Die op het einde zit is voor de Master en de "middelste" is voor de Slave. Maar dat zul je ongetwijfeld goed hebben gedaan.
  De 1e IDE poort op je moederbord wil van de (1e) master HD starten.
  (flatcable niet op z'n kop?)
  En zodra je opstart, naar het BIOS en daar de HD laten zoeken…

  Ga dan gewoon eens wat experimenteren (wel voorzichtig: zorgvuldig uit/inbouwen, aarden (tegen statische elektriciteit) en stroom er af):

  1. Werkt het als je de 2e HD als M op IDE1 zet?
  2. Wat als je alleen de 1e en de 2e HD aansluit (geen CD)?
  3. Beide HD's op Master; op elke IDE kabel 1?

  Ik heb een werkende HD bij mij een keer van master naar Cable Select moeten zetten toen hij naar een andere pc verhuisde. Dus dat werd toen 1HD op M en 1HD op CS… maar het werkte!

  Als je voeding te zwak is kan het inderdaad zijn dat die 3 schijven niet trekt…

  Misschien heb je zo wat mogelijkheden er bij om te proberen.

  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.