Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptop start niet op vanaf cd-rom

Anoniem
iack
4 antwoorden
 • hallo!

  ik heb een acer TravelMate 517TE nou wil ik Windows XP gaan instaleren dus ik dacht, doe ik mijn cd erin. In mijn eigen computer start ie dan gewoon op van de cd, maar in m'n laptop dus niet, ik heb een de opstart volgorde goed staan: eerst cd, dan floppy en daarna harde schijf, als ik er een floppy in doe, dan reageert ie daar wel op?!

  Wat kan ik hier aan doen?!
 • als je wel kan opstarten van af een flop.
  ga dan naar www.bootdisk .
  haal daar een bootdisk op zet die op een flop .
  boot van die flop ga dan naar de cdrom driver zoek dan de map i386 srart dan winnt.exe op.
 • Waarschijnlijk kan het veel makkelijker. Ga naar je bios (druk vlak na het aanzetten van je pc op DEL (eventueel meerdere keren) ) en ga naar Advanced Bios Settings. Daar ga je naar de Boot Sequence. Druk op enter, en verander de instellingen zo dat de floppy je 1e bootdevice is, cdrom 2e en hd 3e. Als je niet die boot sequence optie hebt, dan moet je gewoon direct in je Advanced Bios Settings zoeken naar First Boot Device, Second Boot Dev….
  Daar breng je de wijzigingen aan zoals hierboven aangegeven.

  Ga dan terug naar het hoofdscherm van je bios en plaats de cd van windows in je cdrom (als je dat niet al had gedaan). Kies dan Save and Exit. Nu herstart je pc, en al het goed is wordt nu de cd geladen.
 • Mooi uitgelegd turbo-pascal, maar als je TS zijn post eens goed leest staat daar dat de CD Speler als eerste in de bootvolgorde staat. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.