Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

NTFS partitie terug zetten naar FAT32

Anoniem
Mac
7 antwoorden
 • Weet iemand toevallig hoe je op eenvoudige manier een NTFS partitie terug onverteerd naar FAT32. Ik heb een laptop van een collega waar win2000 op draait maar de DVD/CD-r doet het niet, er zijn ook nergens drivers voor te vinden. Het is een al wat oudere machine. Oorspronkelijk stond er win98 op en hier zijn wel drivers voor te krijgen. Daar hij een nieuwe laptop heeft wil hij deze prive gaan gebruiken maar wil hij er win98 op hebben.

  Gr,
  Richard
 • Als je windows 98se er toch weer op moet zetten kan je gewoon de partitie formateren naar fat 32, eventueel met een opstartdiskette.
  Als dat niet gelijk lukt, kan je ook eerst de partitie verwijderen(en uiteraart weer terug plaatsen) met FDISK.

  Groetjes RicardoS
 • Ik denk niet dat hij al zijn gegevens kwijt wilt :wink:
 • Als je de data op de hd wilt behouden kun je die ook omzetten van NTFS naar fat32 met partition magic.
  Als het goed is kan het ook zonder partition magic, want dat heb ik in een grijs verleden weleens gedaan, ik weet alleen niet meer hoe dat moet. :(
 • Ik denk niet dat het mogelijk is om zomaar van NTFS terug te gaan naar FAT(32). Misschien met een truuk (Partition Magic ?) ofwel de data eerst kopieren naar een andere partitie/harde schijf en dan met de windows disk manager de partitie herformatteren met het FAT(32)-systeem en dan de boel terugzetten zal ik zeggen. Van FAT naar NTFS gaat gemakkelijk, andersom zal moeilijk gaan, denk ik
 • Hoi bedankt voor jullie reactie,

  Gegevens mogen allemaal gewist worden, heeft ie niet meer nodig.
  Ik wist niet dat je gewoon via 98 opstart diskette en dan via DOS prompt schijf weer FAT32 kon formateren. Zat nog te denken om win2000 opstart diskettes te gebruiken en dan via win2000 setup menu schijf te formateren naar fat ? maar is veel omslachtiger.

  Thanks
  Richard
 • Maar waarom zo moeilijk doen ? Je kunt toch gewoon ook vanaf je Windows 98 of zelfs de Windows NT/2K/XP CD-ROM opstarten en dan de boel formatteren of zelfs rechtstreeks vanuit een opgestarte Windows NT/2K/XP met diskmanager (ofwel via rechtermuisknop op het icoontje van Mijn computer en dan te kiezen voor beheren (manage)) de partitie in kwestie (snel) te formatteren, vooropgesteld dat de partitie niet uw opstartpartitie is natuurlijk. Vergeet als je kiest voor de Windows 98 bootdiskette methode geen smartdrive te laden (in autoexec.bat: lh smartdrv.exe 8192 8192), want anders gaat het formatteren tergend langzaam !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.